.
Stan Van Samang
zondag 11 september 2022

Stan Van Samang: “Ik ken het van binnen en van buiten”

Dat had hij nooit gedacht

Met ‘Alles’ heeft Stan Van Samang een nieuwe single klaar en vanaf 29 augustus is hij terug te zien als Harry Peeters in ‘Thuis’. Naast zijn job als zanger en acteur heeft Stan nog een derde job, die van papa van Lenny en Stella.

Hij moet toegeven dat hij allesbehalve een strenge papa is en dat het hem ook niet meteen zal lukken. “Maar de intentie is er nochtans wel hoor. Maar om de één of andere reden zijn kinderen er meester in om hun ouders rond hun vinger te winden. Vooral Stella stond vooraan toen dat talent werd uitgedeeld”, lacht Stan in Primo.

Stella windt haar papa zo om haar vinger, ondanks dat ze vaak driftig en koppig is. Wanneer ze haar zin niet krijgt, durft ze op de grond te gaan liggen. Peuterpuberteit zoals ze dat wel eens noemen.

“Maar ook Lenny heeft een sterk karakter. Dus voor hetzelfde geld is het de aard van het beeste”, lacht Stan. “En ze zijn vooral koppig op het moment wanneer het niet zo goed uitkomt. Aan de kassa van de supermarkt, als er vrienden op bezoek zijn,…”

Als zanger stond Stan deze zomer op het podium van ‘Tien Om Te Zien’ en ook daar maakt hij al eens zotte toestanden mee. “In 2007 kreeg ik telefoon of ik mijn single ‘Scars’ wilde brengen tijdens ‘Tien om te Zien’. ‘Wel ja’, dacht ik, ‘want ik wil dat podium eens in het echt zien’. En vervolgens zijn er nog tien telefoontjes gevolgd, want ik bleek op nummer één te staan. En de aanvoerder van de hitlijst moest naar iedere opname komen. Dat seizoen heb ik ‘Scars’ in totaal elf keer ‘moeten’ brengen tijdens ‘Tien om te Zien’. Ik kende het podium in geen tijd van binnen en van buiten...”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Stan Van Samang

Meer Over:

Stan Van Samang