.
Stan Van Samang
donderdag 18 augustus 2022

Stan Van Samang: “Ik verkies de zetel boven de fitness”

Af en toe voelt hij nog wat stress

Met Maksim, Metejoor, Mathias Vergels en tal van andere jonge artiesten is er een nieuwe generatie zangers klaar om uit de startblokken te schieten. Ze timmeren volop aan hun weg om het te maken als zangers en dat wil zeggen dat de oudere generatie er heel wat nieuwe collega’s bij krijgen?

Iets waar Stan Van Samang niet meteen wakker van ligt. Stan lanceerde zopas zijn allernieuwste single en staat klaar om de komende weken nog 3 grote concerten te geven met liveband. Zo zal hij nog te zien zijn in Deerlijk, Koekelare en Scherpenheuvel.

En voor zo’n concerten moet de zanger toch wel in topvorm zijn. Iets wat niet altijd zo goed lukt met 2 slecht slapende kinderen in huis..

“In praktijk verkies ik dus de zetel in plaats van mezelf naar de fitness te slepen. Er gaat niks boven de kracht van de stilte. Het gebeurt ook weleens dat Barbara en ik extra vroeg onder wol kruipen, omdat het dan is dat we kunnen slapen. Maar toegegeven, het is geen goed idee om te wachten tot 1 januari om weer aan mijn conditie te beginnen”, lacht Van Samang in Primo.

Gelukkig voor Stan is hij niet echt meer nerveus wanneer hij het podium op moet. Alleen bij de voorstelling van een nieuw nummer, kunnen de zenuwen door zijn lijf gieren. “Maar erg is dat niet. Want onder druk ga je wellicht beter presteren. Gelukkig word ik met het ouder worden alsmaar kalmer voor de start van een show.”