.
Stan Van Samang
woensdag 20 maart 2024

Stan Van Samang: “Ik vind dat helemaal geen straf”

​​​​​​​Hij heeft niks liever

In het allereerste seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ was Stan Van Samang een van de allereerste deelnemers die covers mocht maken van zijn collega’s. Hij scoorde een van de grootste Vlaamse hits ooit met ‘Een Ster’ en daarom alleen al werd hij voor deze 10de jubileumeditie opnieuw gevraagd.

Stan heeft het druk. Niet alleen met zijn carrière, maar ook met zijn gezin en het vaderschap. Maar dat het druk is, dat vindt hij alleen maar goed.

“Er staan heel veel optredens op de agenda. Ik toer dit jaar met drie programma's: 'Stan Zingt', een show die ik in corona opgestart heb met mijn muzikant Bert Gielen, binnenkort komen de zomerfestivals eraan, en in het najaar doe ik een theatertournee. Werken vind ik geen straf”, klinkt het in Primo.

Ondanks dat Stan veel en graag werkt, is de zanger ook iemand die wel eens lui kan zijn. En dat kan hij goed, heel goed zelfs.

“Ik kan soms echt genieten van 't niksdoen. Kijk, Barbara en ik offeren heel veel tijd op aan de kinderen en hun hobby's, en we leven voor een groot deel in functie van die klein mannen. Die kunnen nu eenmaal nog niet alles alleen. Dat heet opvoeden. Ik klaag er niet over, maar dat zorgt er wel voor dat er minder tijd overblijft voor onszelf. Dus als het zich dan eens voordoet dat ik de beentjes even omhoog kan leggen, doe ik dat wel.”