.
Stan Van Samang
vrijdag 2 september 2022

Stan Van Samang: “Sommige dingen moet ik gewoon zien”

Hij kijkt naar zichzelf in 'Thuis'

2 jaar geleden ongeveer stond Stan Van Samang voor het eerst op de set van Thuis. Hij vertolkt er al 2 jaar lang het personage Harry en het moge duidelijk zijn dat zijn personage geen eendagsvlieg is, die rap uit de reeks zal verdwijnen.

Het personage van Stan is na 2 jaar al een beetje op Stan beginnen lijken, dat geeft hij zelf toe in Primo. “Het zijn toch vooral elementen van mezelf die ik bij mijn personage heb geïntroduceerd. Uiteraard staan er krijtlijnen op papier, maar hoe Harry denkt en reageert? Daar zit toch ook niet zelden een stukje van mezelf in. Zoals stopwoordjes bijvoorbeeld.”

In tegenstelling tot andere acteurs kijkt Stan wel regelmatig naar zichzelf in Thuis. Gewoon omdat hij dat nodig vindt.

“Het is soms best confronterend, maar ik vind dat ik sommige dingen moet zien. Op de set staat wel een monitor, maar daar zie je nooit het eindresultaat op zoals de kijker het voorgeschoteld krijgt. Maar iedere dag naar ‘Thuis’ kijken, dat zit er helaas niet in. Met twee kinderen in huis is het net vaak dan ‘spitsuur’.”

De twee kinderen zijn dol op hun papa en vooral Stans oudste zoon, Lenny, begint al meer en meer besef te hebben wat zijn papa doet. “Als ik vertrek om te gaan werken vraagt Lenny weleens ‘of ik moet gaan zingen of dat ik Harry Peeters ben vandaag’ Superschattig!”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Stan Van Samang

Meer Over:

Stan Van Samang