.
Stef Bos in Liefde Voor Muziek 2023
zondag 16 april 2023

Stef Bos: “Dat kostte mij mijn relatie”

Hij stortte zich op zijn werk

Toen Stef nog jong was en kleinkunst ging studeren in Antwerpen, leerde hij heel wat mensen kennen. Zo zat hij in de klas met acteur Michaël Pas, maar ook Filip Peeters, Peter Van den Begin en Myriam Bronzwaar.

En ook met Ingeborg, met wie hij zijn eerste echte lange relatie had. Hij schreef voor haar het nummer ‘Door De Wind’. “Zij had veel meer ambitie dan ik, maar onze deelname aan het Songfestival rolde een rode loper voor mij uit”, blikt Stef terug in Dag Allemaal.

Een jaar na hun deelname kwam zijn eerste soloplaat uit en die werd heel goed onthaald. Maar Stef was ook erg onzeker. Het zadelde hem op met het zogenaamde ‘imposter-syndroom’.

“De angst dat ze op een dag zeggen: ‘Je weet toch wel dat je niet kan schrijven?’ Het maakte dat ik maniakaal met m’n vak bezig was. Michaël Pas vertelde me later dat ze me ‘de dominee’ noemden, omdat ik zo ernstig was. Dat heeft me enkele relaties gekost, waaronder ook die met Ingeborg.”

Zijn deelname aan ‘Liefde voor muziek’ is best opvallend te noemen. Stef werd eerder al gevraagd voor ‘Beste Zangers’ in Nederland, maar daar weigerde hij eerst een aantal keer. “Het is mijn biotoop niet, ik ben een theaterartiest.”