.
Stephanie Planckaert
zaterdag 23 maart 2024

Stephanie Planckaert: “Het lijkt allemaal wel wat op elkaar”

Ze wordt de nieuwe Kristel Verbeke genoemd

Vanaf 30 maart kan er op VTM gekeken worden naar ‘Families XXL’. Stephanie Planckaert gaat op bezoek bij families met veel kinderen en ze neemt ze een kijkje hoe het er bij hen aan toe gaat. Het zijn heel vaak bijzondere gezinnen met een eigen verhaal.

“En niet alleen omdat ze groot zijn, ze hebben ook elk een heel specifiek verhaal. Zoals dat Russisch-Oekraïens gezin dat al 13 jaar in België leeft en elke zondag met hun zeven kinderen naar de mis gaat. Of het gezin dat al meer dan 50 pleegkindjes opgevangen heeft. Gemiddeld hebben ze altijd 15 kinderen in huis. Die mensen verdienen wat mij betreft een standbeeld”, klinkt het bij Stephanie in Dag Allemaal.

Met het programma wordt vaak de vergelijking gemaakt tussen Stephanie en Kristel Verbeke die ‘Zorgen Voor Mama’ presenteerde. Ze vindt het een mooi compliment en ziet wel gelijkenissen.

“Alle human-interestprograma's lijken wat op elkaar natuurlijk, als je bij mensen thuis gaat om te zien hoe ze leven. Maar het gaat hier niet over gezinnen die arm zijn, al is 't financieel zeker een uitdaging. Ik heb nergens een kind gezien dat iets tekortkwam, noch op het vlak van liefde noch qua praktische zaken. Ja, ze moeten soms een slaapkamer delen of elkaars kleren afdragen. Maar leren die kindjes daar ook niet veel uit? Ik kan alleen maar bewondering hebben voor de manier waarop die ouders het aanpakken en consequente keuzes maken om als gezin te kunnen functioneren.”

Bio van Stephanie Planckaert