.
Stephanie Planckaert en gezin
woensdag 27 maart 2024

Stephanie Planckaert: “Ik wil het nog niet helemaal uitsluiten”

Haar biologische klok tikt

Stephanie Planckaert presenteert vanaf 30 maart ‘Families XXL’ op VTM. Ze gaat langs bij grote gezinnen en neemt een kijkje hoe het er bij hen aan toe gaat. Het is een echt human interest programma geworden en dat vindt Stephanie erg leuk.

“Het programma leunt dicht bij mezelf aan, ik heb ook kinderen en ben een familiemens. Dan sta je er weleens bij stil: hoe weet je wanneer je gezin compleet is en wat als dat nog niet zo aanvoelt? Wat als je verdergaat en je groeit naar een gezin met echt veel kinderen? Wat betekent dat voor jou als moeder, als mens? Heb je nog genoeg tijd voor jezelf? Als vader, hoe ga je daarmee om? En als er iets niet gaat zoals gepland, zoals een kindje met een chronische aandoening of een auto-immuunziekte”, klinkt het in Dag Allemaal.

De dochter van Eddy Planckaert heeft zelf 3 kinderen en soms voelt het alsof haar gezin nog niet compleet is. Soms steekt haar kinderwens nog eens de kop op.

“Ik wil een 4de kind nog niet uitsluiten. Ik ben daar natuurlijk ook rationeel in. Ik denk dan: ik heb een dochter van 18, een zoon van 16 en onze jongste is bijna 9. Maar toch... Zolang het kan, wil ik dat niet geforceerd afsluiten. Op dit moment zou ik misschien eerder nee zeggen, maar ik weet echt niet hoe ik er volgend jaar over zal denken.”

Bio van Stephanie Planckaert