.
Stephanie Planckaert
dinsdag 12 maart 2024

Stephanie Planckaert: “Waarom dat angstvallig weg laten spuiten”

Ze wil niks aan zichzelf laten veranderen

Het is en blijft een feit dat we de dag van vandaag nog altijd veel te streng zijn voor onszelf. Ook Stephanie Planckaert kan soms streng zijn voor zichzelf. Dat heeft volgens haar allemaal te maken met druk van buitenaf.

“Ik denk dat niemand op een onbewoond eiland zich zou bekommeren om haar haar, lippen of de grootte van haar borsten. Door wie je je omringt en welke profielen je volgt op sociale media, heeft een grote invloed op hoe je naar jezelf kijkt. Pik die dus zorgvuldig uit!”, zegt ze in Flair.

Veel vrouwen en mannen zijn vaak vatbaar voor alle perfecte plaatjes die ze zien verschijnen op sociale media. En ook Stephanie ziet deze passeren. Maar zij laat haar niet van de wijs brengen.

“Ik dacht er nog nooit aan om iets aan mezelf te laten veranderen. Ik ga ook wel naar de kapper en schmink me, maar ik doe dat voor mezelf en niet om te voldoen aan een bepaald ideaalbeeld. Rimpels komen uiteindelijk toch hoor, dus waarom die angstvallig laten wegspuiten uit vrees er iets ouder uit te zien? Is het niet net charmant dat je aan een gezicht ziet dat je veel gelachen hebt in je leven?’”

Bio van Stephanie Planckaert