.
Stijn De Smet en Robin Ramaekers
donderdag 17 oktober 2024

Stopt Robin Ramaekers als oorlogsjournalist? Dit is zijn reactie…

Zullen de wonden (snel) helen?

VTM-journalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet likken hun wonden na wat ze in Beiroet hebben meegemaakt. Laten we de terreur waarmee ze te maken kregen vooral niet onderschatten, de twee werden beschoten, Robin werd zelfs opgepakt en keihard aangepakt.

Je moet de job maar willen doen, maar iemand moet het natuurlijk wel doen. Robin en Stijn zijn ondertussen weer in België en herstellen van de breuken en verwondingen die zij hebben opgelopen.

Robin Ramaekers kreeg van Het Laatste Nieuws de vraag of hij ooit nog naar oorlogsgebied zal gaan.
“Eerst dacht ik van niet, maar het is een microbe die moeilijk te killen valt. Misschien merk ik op een dag dat de emmer vol is en dat het niet meer lukt. Maar nu heb ik eigenlijk alweer spijt dat ik thuis ben”, geeft de journalist toe.

Ramaekers doet al jaren niet anders dan naar oorlogsgebied te trekken en of om er verslag van uit te brengen. “Er is oorlog, er is zoveel te vertellen. Het hoort niet om óns te gaan, het gaat om hén. Wat Stijn en mij overkomen is: dat was, in het geheel van alles, een micro shitstorm. Een verhaal van verkeerde plaats, verkeerd moment”, besluit Robin Ramaekers in Het Laatste Nieuws.

Bio van Robin Ramaekers

Meer Over:

Robin Ramaekers