.
Stijn De Smet en Robin Ramaekers
maandag 21 oktober 2024

VTM-cameraman Stijn De Smet: “Reden om nooit nog terug te gaan”

Kiest hij voor een andere job?

Al vele jaren gaan Stijn De Smet en Robin Ramaekers voor VTM NIEUWS naar gebieden waar er conflicten zijn en dat doen zij goed.

Helaas werden de twee een tijdje geleden in Beiroet keihard aangepakt. Stijn kreeg een kogel in zijn been, Robin werd zelfs opgepakt, er werd namelijk vermoed dat hij een spion van Israël was. Hij kwam er vanaf met enkele breuken en mogelijk ook heel wat littekens.

Want zo aangepakt worden, dat laat littekens na, vooral onzichtbare. We willen niet weten hoe vaak Robin en Stijn in het holst van de nacht zijn wakker geschoten na een nachtmerrie.

Of de twee ooit nog naar oorlogsgebied trekken is niet zeker. Vooral Stijn is serieus onder de indruk van wat hij heeft meegemaakt en wat dat met zijn familie doet.

“Het verdriet dat ik heb gezien bij mijn ouders zou een reden kunnen zijn om nooit nog terug te gaan. Mijn petekindje kwam een paar dagen geleden m’n ziekenhuiskamer binnengestapt, ze is zes jaar, en ze begon te wenen. Dat heeft me hard geraakt”, vertelde de cameraman tijdens een interview met Het Laatste Nieuws.

En toch sluit hij een terugkeer niet uit en daar heeft hij een goede reden voor. “Ik doe m’n werk graag. Laat me eerst herstellen, en dan zien we wel. Over een paar maanden”, besluit Stijn De Smet in Het Laatste Nieuws.

Bio van Stijn De Smet en Robin Ramaekers