.
News Image

Stormloop op collectie Stien Edlund

Twinnen met vriendinnen.


Stien Edlunds vorige collecties brachten een stormloop teweeg op de ZEB-winkels. Heel wat van haar tienerfans - Stieners, zeg maar - bestoken ons dan ook al weken met de vraag: wanneer ligt de volgende in de winkel? Nu zaterdag 8 februari is het zover.

Meer dan 180.000 volgers op Instagram en meer dan 2,5 miljoen (!) enthousiastelingen op TikTok volgen Stien Edlunds doen en laten op de voet. En, toegegeven, we hebben bij ZEB een beetje onderschat wat haar collectie teweeg zou brengen: een stormloop.



Dat zal dit voorjaar niet anders zijn. Stien creëerde opnieuw een in het oog springende collectie, met knipogen naar de Amerikaanse dans- en chearleadingcultuur. Dat is geen toeval: Stien zelf is ook bezeten door dans. Ze wil met haar collectie niet enkel jonge meisjes mooi kleden, ze wil ook een boodschap van feministische verbondenheid verspreiden. ‘Stronger together’ staat op een shirt te lezen. ‘Girls support girls’ op een ander. De shirts zijn ook ideaal om te twinnen met vriendinnen.



Zelf was ze dan nog niet geboren, maar Stien Edlund liet zich voor haar jongste collectie inspireren door kleding uit de jaren ’90, een tijd waarin Instagram nog niet bestond. Komt goed uit, want zeker de tie dye stukken en 90’s jeans items verdienen een plekje op je feed. We konden dan ook geen betere locatie voor de fotoshoot bedenken dan The Smile Safari, het pop-up Instagrammuseum in Brussel.

Nog meer Stienspiratie deed Edlund op in Miami: Stiens papa is piloot en neemt Stien geregeld mee naar Amerika. De pastelkleuren die Miami kleuren, zien we dan ook terugkomen in de collectie.



Van hier naar daar vliegen zoals haar papa, doet Stien ook, maar dan vooral figuurlijk: ze beschikt over tomeloze energie en doet altijd haar stien-kende best. Ze studeert, ze danst, ze houdt er een tv-carrière op na, ze is zeer actief op social media én ze ontwerpt kleren.


Bio van Stien Edlund

Meer Over:

Stien Edlund