.
News Image

Straks: SOS Piet - start nieuw seizoen

Vanaf vandaag op VTM.
Enkele weken terug stond hij nog in De Keuken van Sofie om de chef-kok even te vervangen terwijl zij geniet van haar dochtertje. Maar vanaf zaterdag 3 maart 2013 vinden we Piet Huysentruyt terug in de keukens van tientallen mannen en vrouwen, jong en oud, in heel Vlaanderen. Het nieuwe seizoen van SOS Piet gaat verder met de vaste ingrediënten: gewapend met zijn SOS-koffer snelt Piet te hulp om Vlamingen die een culinair probleem hebben, uit de nood te helpen. Of je nu problemen hebt met de cuisson van je vlees, met de textuur van je gerecht, of je kruiding niet goed zit, of je saus schift,… Piet Huysentruyt bestudeert grondig hoe iedereen te werk gaat om dan in te grijpen met de nodige tips & tricks. En dat alles in mensentaal zodat duidelijk is waarom men anders te werk moet gaan. Typisch Vlaamse gerechten, buitenlandse toppers, van soep over hapjes, hoofdgerechten en desserts,… Piet weet raad. AFLEVERING 1 OP ZONDAG 3 MAART 2013 OM 17.55 HERHALING OP ZATERDAG OM 13.35 - Gefrituurde gehaktballen: Rosita is naar eigen zeggen ontzettend blij Piet te zien. Ze heeft gefrituurde gehaktballen gemaakt maar die zijn te hard gebakken, te bruin, ze zijn smaakloos en barsten open. Er is met andere woorden niet veel goeds aan. Piet heeft meteen een eerste tip klaar: voor smeuïge gehaktballen heb je zuiver varkensgehakt nodig. Maar blijkbaar maakt ‘Roosje’ nog enkele andere fouten die Piet maar al te graag rechtzet. - Tajine met lam en pruimen: Robby is dol op lamsvlees. Hij maakt dan ook graag tajine met lam, maar zijn kruiding zit niet goed. Het gerecht is veel te zoet. - Suikerspin: De 10-jarige Ymke wil voor haar hele klas in de VBS Immerzeel een suikerspin maken, naar aanleiding van haar spreekbeurt. Maar spijtig genoeg niet met het gewenste resultaat. Onder het goedkeurende oog van de klas onderneemt ze een nieuwe poging, samen met Piet. SOS Piet, vanavond om 17.55 op vtm.