.
News Image

Suikerrock 2017 was een topper

Drie dagen lang was Tienen weer de meest gezelligste binnenstad van Vlaanderen.


Het zit er alweer op: niets dan fantastische herinneringen aan Suikerrock 2017. Met onder andere Status Quo, Coely, Bazart, Iggy Pop, Lost Frequencies en Zucchero had Suikerrock een fantastische affiche.



Ook deze editie was muzikaal weer een driedaagse voltreffer in diverse genres. De vrijdagavond was een vette suikerspin van rock ’n roll lekkers – en de kasseien daverden dat het een zoete lust was. Op zaterdag voegden de verschillende headliners elk op hun manier een geheel eigen, nieuwe dimensie toe aan de term lekkernij. Zondag was er de traditionele familiedag. Soulsister kwam na dertig jaar nog eens tonen wat ‘live’ écht betekent. Status Quo zie je nooit nog zoals op zondagavond in Tienen – écht de aller, allerlaatste keer full electric. En Zucchero, tja, wat kan je aan die naam nog toevoegen…Het was groots.



De Grote Markt stond elke dag vol superenthousiaste bezoekers van ver buiten Tienen. De extra veiligheidsmaatregelen die Suikerrock dit jaar nam, zorgden opnieuw voor een vlekkeloze editie in heel het centrum. Een zomerzoet festivalgevoel en ideale beleving in een veilige omgeving: Suikerrock bewijst na al die jaren nog altijd dat het perfect mogelijk is in een overvol stadscentrum. Suikerrock heeft na 31 jaar perfect begrepen op welke manier de moderne festivalganger een lang weekend wil beleven en proeven. Het uitgebreide aanbod in de Foodtruck Corner was opnieuw een voltreffer: lange rijen hongerigen op zoek naar lekkers uit heel de wereld. Het was opnieuw extreem moeilijk om te weerstaan aan al die overheerlijke geuren, kleuren en smaken.



Volgend jaar gaan we de lat opnieuw een stukje hoger leggen. Heel snel beginnen we met de voorbereidingen daarvoor, laat Walter Kerstens wegen. Noteer nu alvast het laatste weekend van juli 2018 - 27, 28 en 29 juli 2018 in je agenda! In ons fotoboek kan je trouwens heel wat foto's bekijken van de optredens van dit jaar.