.
Sven de Leijer
zaterdag 21 september 2024

Sven de Leijer: “Ik ontdekte een heel nieuwe wereld”

Hij ging op zoek naar zijn droomjob

Wie Sven de Leijer tegen het lijf loopt, moet geen schrik hebben om de presentator aan te spreken. Vraag gerust een selfie of handtekening en Sven geeft die met plezier.

“Als ik de mensen bij een show begroet en daarna ook gedag zeg, betekent het dat ze me ook heel direct kunnen benaderen. In de foyer sta ik ook gewoon iets te drinken. Die theatershows beleef ik dus samen met hen. Ik heb daar zelf ook heel veel aan”, zegt Sven in Primo.

Sven heeft geen diploma, maar heeft het toch maar mooi geschopt van publieksopwarmer tot tv -presentator en comedian. En daar kijkt hij met een grote glimlach op terug.

“Toen ik begon te studeren heb ik verschillende dingen geprobeerd die me ergens toch niet lagen. Ik heb daarna gekozen voor jobs die niet per se voor het leven waren, maar waarmee ik me wel amuseerde. Toen ik publieken mocht opwarmen, ontdekte ik een wereld waarin ik me helemaal op mijn gemak voelde. Dat is nog altijd zo. Als ik een quiz opneem in een tv-studio is dat een plek waar ik me als een vis in het water voel. Heel tof dat dit de ideale werkplek is voor mij.”

Bio van Sven De Leijer

Meer Over:

Sven De Leijer