.
Sven Ornelis
vrijdag 29 december 2023

Sven Ornelis: “De recepten zijn soms vergezocht”

Maar wel lekker

Onder de kerstboom zal binnenkort ongetwijfeld het boek ‘Mijn Mama’s Kookboek’ terug te vinden zijn. Het boek werd geschreven door Sven Ornelis en zijn mama Anny en staat boordevol lekkere en gepimpte klassiekers.

“De leukste gerechten zijn vaak die met het minst aantal ingrediënten. Bij mémé Julia kwamen de groenten uit de eigen moestuin. Bij mijn grootouders, die de oorlog nog hebben meegemaakt, was er geen financiële weelde om met dure ingrediënten te werken”, begint Sven in Primo.

Om het kookboek te maken hebben Sven en zijn mama Anny veel tijd met elkaar doorgebracht. Er is veel gekookt en vooral ook veel gelachen. En Sven kreeg toegang tot de kookschriftjes van zijn mama en mémé Julia boordevol geheime recepten.

“Bij de recepten die we selecteerden heb ik spannende variaties bedacht. Soms zijn die wat vergezocht en lijken ze amper op het origineel, soms was een kleine twist voldoende om er een nieuw recept van te maken. Zo maak ik van mama's tomaat-garnaal een variant met aardbeien, mozzarella en basilicumijs. En mijn versie van haar stoverij met zelfgemaakte frietjes is Spaans stoofvlees met patatas bravas.”

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis