.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
donderdag 25 juli 2024

Sven Ornelis: “Het had een diepe indruk op mij gemaakt”

Hij vertoeft er regelmatig

Ook al is het bij ons zomervakantie, voor Sven Ornelis en zijn partner is dit toch het ideale moment om naar Barcelona te trekken waar ze een eigen appartement hebben. Hij komt er tot rust en voelt zich er vrij.

Sven bezocht Barcelona voor de allereerste keer in 1996. Hij was toen een jonge twintiger en pas afgestudeerd. Op een namiddag trok Sven met een vriend naar Barcelona en hij was op slag verliefd.

“Ik vond er alles fantastisch die avond in 1996. De volgende ochtend vloog ik al terug, want ik moest mijn radioprogramma presenteren op de VRT. Maar Barcelona had een diepe indruk op mij gemaakt. Ondertussen heb ik er al meer dan tien jaar een appartement”, klinkt het bij de radiopresentator.

Wat hem ook heel erg aanspreekt is het klimaat van Barcelona. Het is er altijd mooi weer en ook nooit te koud in de winter. En als het regent, duurt het nooit lang.

“Zomer en winter zit ik op de bank op mijn terrasje te lezen en te schrijven. Overdag ga ik veel wandelen. In Barcelona leven de mensen veel meer buiten dan in Vlaanderen. Dat geeft een joie de vivre.”

Bio van Sven Ornelis

Meer Over:

Sven Ornelis