.
Sven Ornelis
maandag 7 oktober 2024

Sven Ornelis: “Niemand had het zien aankomen” 

Ze hadden ook niks gezien bij controle 

Sven Ornelis was serieus geschrokken toen hij vijftien jaar geleden hoorde dat zijn goede vriend Felice was overleden. De twee waren goede vrienden en kwamen regelmatig over de vloer. Hij vond zijn begrafenis dan ook erg aangrijpend.

“Ik herinner me nog dat ik kort voor zijn dood met Kürt Rogiers, mijn copresentator bij Qmusic, ging wandelen voor het goede doel. Van Oostende naar Hasselt. Tien dagen waren we onderweg. Op een bepaald moment waren we in de buurt van Diest, waar Dré woonde. Hij vroeg ons om bij hem te komen eten. Maar Kürt en ik zijn door omstandigheden niet kunnen ingaan op die uitnodiging. Daar heb ik nu spijt van, want een week later is Dré overleden”, zucht hij in Primo.

Dré was de laatste maanden voor zijn dood heel erg op zijn gezondheid beginnen letten. Hij dronk geen alcohol meer en was ook heel erg vermagerd.

“Hij was er zich van bewust dat hij op zijn voeding moest letten. Zijn overlijden had niemand echter zien aankomen. Een paar dagen voor zijn dood was hij nog bij de cardioloog geweest. Die had gezegd dat alles in orde was met zijn hart en dat hij zich nergens zorgen over hoefde te maken. Maar het is dus anders uitgedraaid...”