.
Peter Van Asbroeck
maandag 7 oktober 2024

Peter Van Asbroeck: “Hij moest altijd zijn goesting krijgen” 

Hij was een doorduwer 

Wat missen we de tijd toen er ‘Swingpaleis’ op televisie te zien was. De vrijdagavond zat iedereen aan de televisie gekluisterd om vanuit zijn woonkamer een feestje te bouwen.

Het programma werd gepresenteerd door Dré Steemans, alias Félice. Hij overleed 15 jaar geleden. Hij zorgde er ook voor dat het aanwezige publiek werd opgewarmd voor de opnames effectief van start gingen.

“Dat was nog nooit gezien. Het publiek werd zo warm gestoomd dat het programma uit elkaar knalde zodra het begon. Het was meteen los erop. Was dat de verdienste van Felice? Ja, ik vond van wel. Elke week deed hij hetzelfde, maar dat viel niet op. Daaraan herkende je de hand van de meester”, zegt Peter Van Asbroeck in Primo.

Publieksopwarming werd in die tijd nog niet gedaan, maar Felice moest en zou zijn energie delen met het publiek voor een geslaagde uitzending.

“Dré was een speciale man, maar ook een doorduwer. Hij moest altijd zijn goesting krijgen, dat moet ik toegeven. Maar zelf heb ik nooit problemen met hem gehad. Hij had me wel graag, en omgekeerd. Dré apprecieerde mij, en mijn appreciatie voor hem was enorm groot.”