.
Sylver, Silvy De Bie, Wout Van Dessel
vrijdag 14 april 2023

Sylver dropt catchy break-up song ‘Holdin’ On'

Hier hebben wij op zitten wachten!

Na 23 jaar zit er nog steeds geen spatje verval op de Belgische pop-dance formatie Sylver, want met een gloednieuwe ‘The Sylver Lining Tour’ én de catchy break-up single ‘Holdin' On’, snijden Wout Van Dessel (DJ Wout) en Silvy De Bie een nieuw hoofdstuk aan en zijn ze klaar voor een drukke zomer. “Gek genoeg werken dit type relationele afscheidsnummers voor ons en onze fans therapeutisch (lacht), ook al zijn we beiden privé al jaren gelukkig met onze partners”, zegt DJ Wout. “Alhoewel? ‘Holdin' On’ is inderdaad autobiografisch, verwijst naar een periode van tien jaar geleden, maar dankzij de Taylor Swifts en Shakira’s blijft het onderwerp actueel. Maar, de songtekst kan ook gaan over mijn nieuwe, grote hond die we thuis hebben. Een tijdje geleden ging ik er mee wandelen, of omgekeerd zij met mij (lacht), én toen heb ik haar op een gegeven moment echt moeten loslaten. Dat was nét op het moment dat ik voluit met mijn gezicht op een vuilniscontainer knalde. Ja, dat was pijnlijk (lacht)”, vult Silvy aan. Vanaf aanstaande vrijdag 14 april 2023 is de nieuwe ‘Holdin’ On’-single van Sylver digitaal beschikbaar, een nummer waarvoor de band voor het eerst samenwerkte met Jeroen Swinnen (‘Liefde voor Muziek’, Vive la Fête).

Met o.a. de classics ‘Turn The Tide’, ‘Skin’, ‘Foreign Affair’, enkele succesvolle studioalbums en twee Lotto Arena liveconcerten naar aanleiding van hun 10de verjaardag in 2010, is Sylver nog steeds één van de populairste bands in Vlaanderen. Net als Clouseau en De Kreuners blijft het duo Wout en Silvy schrijven aan nieuwe muziekgeschiedenis, zeker ook met hun nieuwste single ‘Holdin’ On’. “We hebben de tekst tien jaar geleden samen geschreven, naar aanleiding van een relatiebreuk, maar wel met een andere zanglijn. De song is altijd sluimerend blijven hangen”, begint Wout het gesprek. Silvy vult enthousiast aan:“Vervolgens sprak ik producer Jeroen Swinnen waarmee ik ook samenwerkte voor mijn soloalbum. Toen ik hem onze nieuwe versie van ‘Holdin’ On’ doorstuurde, was hij laaiend enthousiast en wou hij niets liever dan er al meteen aan beginnen in de studio. Voor hem was het, na o.a. The Starlings, Stan Van Samang, Daanen zijn activiteiten bij ‘Liefde voor Muziek’ nog eens een verademing om terug een nummer te producen in dit genre, net zoals hij dat vroeger ook deed bij Vive la Fête. ‘Holdin’ On’ is een commercieel toegankelijke song die inderdaad lekker in het gehoor ligt en ideaal is om te streamen of te draaien.”

“Ons Silvy heeft haar huiswerk goed gemaakt, want vooraf gaf ze productioneel aan hoe ‘Holdin’ On’ moest klinken aan de hand van enkele richtnummers. De lat lag hoog (lacht), maar dat moet als je wil dat mensen jouw muziek mee ondersteunen. Net als o.a. ‘Turn The Tide’ is onze nieuwe single een break-up song, maar dankzij de Shakira’s en Taylor Swifts van deze aardbol qua onderwerp en productie actueler dan ooit. Ook al hebben we hem samen geschreven, het is een vrouwelijke powersong: ‘Je hebt het nu genoeg uitgehangen. Het is goed geweest’”, zegt DJ Wout glimlachend.

“We hebben ‘Holdin’ On’ tien jaar geleden geschreven, in een periode waarin er een relatie is gesneuveld. De grootste Sylver-hits zijn doorgaans break-up songs, autobiografisch, maar voor ons en onze fans werken ze therapeutisch voor mensen die in die relationele shit of miserie zitten (lacht). Gelukkig komt het op het einde altijd goed, want ondertussen delen Wout en ik privé het geluk met ons thuisfront en onze partners. Voor de buitenwereld ligt onze focus vooral op onze muziek”, zegt Silvy.
Hond

“We hebben ’Holdin’ On’ geschreven vanuit een liefdesbreuk en hoe een sterke vrouw dit ervaart, maar het is een universele tekst die ook kan gaan over Silvy haar grote hond”, zegt Wout lachend. “Dat klopt”, gaat Silvy verder: “Sinds kort hebben wij thuis een prachtige Duitse herder. Een super lief beest, maar niet gemakkelijk als je er mee gaat wandelen. Ze is nogal koppig, heeft haar eigen willetje en durft serieus trekken. Ik was op een gegeven moment aan het lopen, maar plotseling kon ik niet meer. Ik heb haar echt moeten loslaten, net op het moment dat ik met mijn gezicht voluit knalde tegen een vuilniscontainer. Ja, ik heb gevloekt. Het was best pijnlijk en toen ik mezelf oplapte hoorde ik onze nieuwe single in gedachten afspelen en was de tekst toepasselijk op mijn situatie (lacht).”

Samen met de nieuwe Sylver-single ‘Holdin’ On’ staan er de komende weken ook al meer dan 20 optredens op de agenda van hun nieuwste ‘The Sylver Lining Tour’. “We zijn een paar jaar gelden gestart met een overzicht van 20 jaar Sylver-muziek, maar ondertussen zijn die shows geëvolueerd naar 60 procent Sylver-songs en 40 procent dance-covers van nummers die echt iedereen kent, zodat het voor het publiek alleen maar een aaneenschakeling is van bekende hits. Dit is echt onze show, waarbij we uitpakken met een eigen productie die bestaat uit drums, een dj-booth, backings, LED-schermen, kortom alle toeters en bellen. De set is ook gemaakt voor de festivals. Vooral op de stadsfestivals, waar wij in het verleden al de affiches deelden met o.a. Clouseau, Stan Van Samang en Soulsister komen wij, binnen ons genre en met onze muziek goed tot ons recht. Het slaat aan, omdat we er actief naar hebben toegewerkt, maar ook door de evolutie die wij als band hebben doorgemaakt de voorbije jaren. Onze nieuwe single ‘Holdin’ On’ past ook perfect in onze setlijst en geeft ook weer hoe wij de laatste jaren als band zijn volgroeid binnen het popgenre, gekruid met de typische Sylver-invloeden”, zegt Wout.

De nieuwe Sylver-single ‘Holdin’ On’ verschijnt op het Solid Music-label en is digitaal beschikbaar.

Bio van Sylver, Silvy De Bie, Wout Van Dessel en Jeroen Swinnen