.
News Image

Leden van coverband Pearly Pete eren hun overleden frontman

Een emotionele Studio Stan...
In de vijfde aflevering van Studio Stan ontvangt Stan Van Samang de muzikale vrienden van Peter Leyder. Toen hij onverwacht overleed, kwam dat niet alleen hard aan bij zijn familie, maar ook bij de muzikanten van zijn coverband Pearly Pete, waarvan hij de frontman was. Peters grote droom was om ooit een liedje op te nemen in een echte studio. Een droom die zijn vrienden nu als eerbetoon willen waarmaken.

De song die de band op plaat wil vastleggen is Message To My Girl van Split Enz, het favoriete liedje van Peter. Ook voor zijn weduwe Ilse betekent die song heel veel. Wanneer de band komt aanzetten met een oude stemopname van Peter wil producer Jeroen Swinnen proberen de stem van de overleden zanger mee in de mix te krijgen.

Stan ontvangt ook Yasmina, een plastisch chirurge in opleiding die zich specialiseert in borstreconstructies. Zij krijgt van haar patiënten vaak te horen dat ze zich na een operatie opnieuw een 'natural woman' voelen. Daarom komt Yasmina een eigen versie van het gelijknamige nummer van Aretha Franklin opnemen, die ze later in het operatiekwartier kan laten weerklinken.

Ilona is hoogzwanger van haar eerste kindje en komt samen met haar man Luc naar de Daft Studios om een muzikaal geboortekaartje op te nemen. Haar keuze viel op Someday I Will Understand, het liedje dat Britney Spears opnam toen zij zwanger was. Producer Gert Bettens doet beroep op een strijkkwartet om het arrangement nog intiemer te maken.

Studio Stan, dinsdag om 20.35 op VTM.