.
News Image

Tactische flater nekt Kim Clijsters

Kim Clijsters maakt onvergeeflijke fout in De Slimste Mens Ter Wereld.


We keken maandagavond met meer dan 1 miljoen mensen naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld op VIER. Iedereen zat met spanning te kijken hoe Kevin Janssens Sam Louwyck naar huis stuurde. En ook bij de introductie van de quiz werden de grappen weer bovengehaald. Wie is de slimste mens ter wereld? Eén ding is zeker, het is niet Sam Louwyck. Het was mooi maar veel te snel gedaan. Dat van dat laten zakken had hij duidelijk niet verstaan. Is het Kim Clijsters. Knap hoe ze hier gisteren zat te quizen. We hebben haar vannacht al fuivend uit de jacuzzi van Philippe Geubels moeten vissen. Of is het Kevin Janssens? Er is weinig dat hij niet weet. Hij echt is slim, toch zeker voor iemand die Kevin heet. Ze worden uitgedaagd door Kathy Pauwels. In de cafétesten vooraf scoorde ze vaak tien op tien. De tegenstand ziet haar minder graag komen dan Albert zijn Delphine .

Nadat Erik Van Looy Kathy welkom had geheten, merkte hij op dat hij met de nieuwe K3 opgezadeld zat: Kim, Kevin en Kathy. Maar Kevin was deze keer de pineut: Kevin, dat is nu al de tweede keer dat jij in K3 zit. Kevin: Allez, het heeft lang geduurd, lachte hij.

De naam van Albert was al gevallen en Erik was toch benieuwd hoe de koning zich gedraagt tegenover Kathy. Een gewoon gesprekje zat er in het verleden wel in maar samen wandelend arm in arm door Laken zat er na 13 jaar zelfs niet in. Kathy benadrukte dat het nooit haar ambitie was om een koning aan de haak te slaan. Ook Kim Clijsters was ooit bij de koning te gast. Kim heeft zowel Albert als Filip ontmoet. En zei hij dan Kim tegen jou? Neen, hij heeft me ooit eens Justine genoemd, écht waar, écht waar. Moa ven toh schaterlacht Kim die de tranen in de ogen van het lachen krijgt.

Voor de start van de eerste rond richt Erik Van Looy zich nog even tot Kathy. Ok, om er efkes in te komen, kan je even alle kleinkinderen van Albert opnoemen? . Kathy schrikt en vraagt of het de officiële of buitenechtelijke kleinkinderen moeten zijn. Ze werkt op dat het er wel heel veel zijn maar noemt ze nadien ook effectief op.

Juryleden Herman Brusselmans en Jeroom. Herman en Jeroom mogen één en ander over elkaar vertellen en zo komen we aan de weet dat Elodie haar wereldrecord op de 100 meter verbeterde toen zij Herman Brusselmans in een steegje in Gent zag. Na 9 minuten introductie en veel gelach begint de 3-6-9 ronde. De drie kandidaten krijgen elk 60 seconden startkapitaal. Blondie is het antwoord op de eerste vraag die Kathy mag antwoorden. Kathy gaf al meteen toe dat ze vroeger vaak Blondie imiteerde. Kathy is sinds haar tv-carrière altijd blond geweest. Erik doet zijn best om Kathy aan Kevin Janssens te koppelen maar die laatste staat blijkbaar niet te springen op een nieuw K-tje. De drie kandidaten krijgen de opdracht om te smizen, met andere woorden lachen met de ogen. Kathy slaagt erin om de cameraman flauw te doen vallen, Kevin maakt er een dol boeltje van en Kim kan haar lach niet bedwingen. De jury roept Kim Clijsters uit tot de beste smizer en haalt haar eerste 10 seconden. Kan je nog iets speciaals met je ogen doen?, vraagt Erik Van Looy aan Kim. Ik kan mijn ooglid binnenstebuiten draaien, wil ik dat eens doen? En dat is volgens Erik - nog voor hij iets ziet - best wel sexy. Zijn mening verandert al snel. En ook met haar neus kan Kim één en ander doen: ze kan haar neusgaten volledig sluiten zonder haar handen te gebruiken.

Een beetje slimste mens lost dit vraagstuk uit de lagere school met gemak op. Matthijs is dubbel zo oud als Bouke. Samen zijn ze dertig jaar. Hoe oud is Bouke? Kim moet als eerste antwoorden en denkt dat Bouke 20 jaar is. Fout dus. Kathy maakt er 15 jaar van, ook fout. Kevin geeft 0 als antwoord. Erik vraagt zich af of de kandidaten wel lagere school hebben gedaan. Het juiste antwoord was natuurlijk 10 jaar, een makkie, niet? Tijdens de vijfde vraag doet Erik Van Looy (ongewild) een opvallende uitspraak. De kandidaten krijgen een foto van het ruimtestation ISS te zien en moeten gewoon de naam geven. Kim past, Kathy breekt er haar hoofd over en Kevin komt met het juiste antwoord op de proppen. Niet te verwarren met IS, al kosten ze allebei stukken van mensen. Een doordenkertje?

De vraag hoeveel % van de mannen de ogen open heeft bij het kussen, kan zij het best benaderen. Kim kan niet geloven dat 37% van de mannen de ogen sluit. Wat doet den Bryan?, vraagt Erik aan Kim. Toe denk ik, ik weet het niet want de mijn zijn dicht. Herman Brusselmans kust met de ogen dicht Maar als ik bef, doe ik mijn ogen dicht want als je één kut gezien hebt, heb je ze allemaal gezien.

We komen bij één van de vragen aan de weet dat Kathy Pauwels het liefst vrijt met dub-step op de achtergrond. Jeroom zet nooit muziek op en daar heeft hij een goede reden voor: anders hoor ik Elodie niet thuiskomen. Na ruim 26 minuten komt er een einde aan de 3-6-9 ronde en hebben Kevin 20 seconden en Kim Clijsters 10 seconden gewonnen. Wat een trage ronde is die 3-6-9 toch maar gelukkig hebben we dan al goed gelachen. Tijd dan voor Open Deur. Iedereen krijgt één vraag waarbij ieder antwoord 20 seconden kan opleveren. In totaal zijn er per kandidaat 80 seconden te verdienen.

Kathy mag vier klachten opnoemen die vrouwen in de menopauze hebben. Minder zin in seks is het enige antwoord dat zij kan geven op 19 seconden tijd. Kim noemt humeur en vapeurs op. Kevin is geen specialist en komt niet op vaginale droogte. Kim heeft alweer goed gescoord.

Kevin mag topwoorden over Ozzy Osbourne noemen en slaagt erin om Black Sabbath en Sharon op te noemen. Kathy denkt weer lang na maar kan geen goed antwoord geven. Ook Kim komt niet op Brit en Vleermuis onthoofd.

Kim Clijsters sluit deze ronde af met vier manieren waarop Agatha Christie mensen om het leven brengt. Vergiftigen, Schieten en Wurgen zijn drie topantwoorden. Kathy kan niets toevoegen en zakt ver weg in de stand. Kathy heeft na de tweede ronde amper 18 seconden meer over. Kevin heeft er dan al 98 en Kim doet beter met 133 seconden.

De puzzelronde is altijd een plezier om naar te kijken. Wat zijn de drie verbanden tussen telkens 4 van de 12 woorden op het scherm? Kathy heeft amper 18 seconden maar slaagt er met Stromae, Dimitri Verhulst en cartoonisten snel in om drie correcte antwoorden te geven en seconden te verzamelen. Kevin scoort meteen met wildplassen en kan nadien op veganist komen. Het laatste thema kan hij echter niet vinden. Kim vult correct aan met Truien in de Tour De France. Kevin begrijpt niet dat hij zo'n eenvoudig verband niet wist.

De laatste puzzel is voor Kim en die komt snel op Oh Oh Oh en Carwash maar slaagt er niet in om Biesjmeuleke, Hemelbeestje, Pieternelletje en Pimpanpoentje te herkennen als leveheersbeestje. Kathy weet dat wel en verzamelt opnieuw kostbare seconden. Kathy heeft ondertussen 103 seconden, Kevin 128 seconden en Kim 203 seconden.

In De galerij noem je wie of wat je op tien foto's ziet op en zo scoor je een pak punten. Tien gemanipuleerde foto's van politici zijn al bij al een makkie voor Kathy. Pauwels geeft 8 correcte antwoorden. Kevin vult nog Reynders aan. Elke Sleurs was de enige die niet gevonden werden.

Kevin krijgt 6 van de 10 antwoorden in zijn ronde met eetwaren gevonden. Kim kan ook nu weer drie ontbrekende antwoorden opnoemen en scoort alweer kostbare seconden. De laatste fotoronde is voor Kim. Zij moet woorden uit plaatsnamen opnoemen, Een haast onmogelijke opdracht voor haar want met Sint-Eloois-Winkel, Sint-Genesius-Rode, ... krijgt zij een niet evidente fotoronde.

Kathy heeft haar draai gevonden en haalde in totaal 194 seconden, Kevin 206 seconden en Kim 239 seconden. En zo blijft Kim Clijsters nipt aan de leiding bij de start van Het Collectief Geheugen.

Met de vijf antwoorden in de filmpjes zijn er een pak seconden te winnen en deze ronde kan de stand dan ook volledig op z'n kop zetten. Kathy heeft het laagste aantal seconden moet dus starten.

Kathy mag vijf trefwoorden over de doodgeschoten leeuw Cecil opnoemen en scoort er 60 seconden mee. Kevin kan nog één antwoord toevoegen en Kim scoort met het laatste antwoord. Kathy komt op 220 seconden, Kevin op 245 en Kim op 280 seconden.

Kevin krijgt de kans om 150 seconden te scoren met vijf topantwoorden over de aanslag op de Thalys. Kevin weet in een mum van tijd vier antwoorden te geven en laat het vijfde antwoord aan Kathy over en zij slaagt daar moeiteloos in Stoem, reageert Kevin. Kathy staat ondertussen op 268 seconden, Kevin op 333 en Kim op 280 seconden. Kim moet minstens 3 goede antwoorden geven en hopen dat de rest niet kan aanvullen om zeker te zijn van haar derde deelname. Kim krijgt een fragment uit de film Johnny Cash. Kim past bij drie antwoorden. Kathy kan niet aanvullen, Kevin scoort nog 40 seconden en is daarmee de winnaar van de avond met 372 seconden. Kathy bengelt onderaan met 264 seconden, Kim Clijsters scoorde 327 seconden. Kevin is opgelucht dat hij het gehaald heeft maar heeft respect voor zijn vrouwelijke tegenstanders. Kim heeft plots enorm veel zenuwen voor de finaleronde.

Kim Clijsters heeft 63 seconden meer dan Kathy en dus is het Kathy die als eerst mag antwoorden. Per correct antwoord gaan er twintig seconden af bij de andere kandidate. Welke voorwerpen kan je het meest terugvinden bij de dienst verloren voorwerpen in dierenpark Planckendael? verliest veel zonden en slaagt erin om amper 2 correcte antwoorden te geven. Kim Clijsters vult aan met fopspeen en knuffels en doet er nog eens 40 seconden af bij Kathy. Die laatste mag vijf trefwoorden over Jennifer Lawrence opnoemen. Ook nu weer amper twee antwoorden met actrice en oscar. Maar ook Kim kan alleen de nationaliteit van de actrice opnoemen. Kathy staat op 148 seconden, Kim op 223 seconden. En dan krijgt Kathy een vraag die haar ligt: wat weet je over Lodewijk de 14e? Kathy geeft snel 3 correcte antwoorden maar denkt dan weer veel te lang na en vergeet te passen. Ze laat zich wegzakken tot 101 seconden. Kim blijft op 163 seconden staan. Welke vijf langen mochten al het vaakst de wereldbeker voetbal mee naar huis nemen? Kathy komt op Duitsland en Argentinië en denkt dan lang na over Brazilië. Kim voegt Italië nog toe aan het rijtje. Kathy mag met 49 seconden starten, Kim heeft er nog 90. Kathy mag vijf trefwoorden over Eline De Munck opnoemen: jim, eigen brillenmerk en maand niet gewassen zijn de drie trefwoorden die ze snel correct heeft. Kim probeert nog een gok te wagen en doet dan een grote stommiteit: ze past. Kathy heeft 13 seconden, Kim 28 seconden. Kathy heeft met twee correcte antwoorden genoeg om Kim naar huis te spelen. Kathy moet maar twee automerken opnoemen die in 2014 het vaakst geflitst werden. Exit Kim Clijsters die betreurt dat ze naar huis moet want ze amuseerde zich enorm bij haar deelname.

Kathy Pauwels mag woensdag nog een keer terugkomen en dan neemt ze het samen met Kevin Janssens op tegen Kobe Ilsen.

Bio van K3 en Johnny Cash

Meer Over:

K3 Johnny Cash