.
Tatyana Beloy
donderdag 19 januari 2023

Tatyana Beloy: “Een paar seconden eerder en hij was verminkt” 

Ze maakte de aanslagen van dichtbij mee 

Op 22 maart 2016 vonden de aanslagen in ons land plaats. Presentatrice Tatyana Beloy was op het moment van de aanslagen in de luchthaven van Zaventem samen met haar broer Yannick. Daar beleefde ze één grote en lange nachtmerrie.

“Hij vertrok op reis, ik kwam terug van Thailand. In plaats van de ondergrondse uitgang te gebruiken, nam ik de roltrap naar de vertrekhal. Net voor ik wilde bestellen, kwam ik een collega tegen. Yannick deed teken naar me dat hij alvast even ging inchecken en terugkomen”, blikt Beloy terug op die bewuste dag.

En toen gebeurde het ondenkbare. Er ging toen een eerste bom af. Een bom die Tatyana bijna het leven heeft gekost.

“Ik zag een afgerukte arm voorbijvliegen met de metalen grijper voor de broodjes er nog aan. Op het journaal zag ik hoe ik in mijn yogabroek en op teenslippers naar buiten rende. Toen ik Yannick op me af zag stormen, brak net het glas van de grote inkomdeur achter hem. Een paar seconden eerder en duizenden glasscherven zouden hem verminkt hebben voor zijn leven, of zelfs gedood.”

En het mag dan wel al bijna 7 jaar geleden zijn, nog steeds denkt Tatyana er vaak aan terug. “Nog steeds zie ik al dat bloed voor me, hoor ik die ‘tuuuuut’ in mijn oren en ruik ik de stoffige en verbrande geur die direct mijn neus bereikte. Vlak na die aanslagen verbrak ik mijn relatie, vertrok ik uit het huis dat we net samen hadden gekocht en besefte ik: het moet anders’.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Tatyana Beloy

Meer Over:

Tatyana Beloy