.
Tess Elst
vrijdag 19 juli 2024

Tess Elst: “Die tijd is gelukkig voorbij”

Ze werd erop aangesproken

Tess Elst beleeft een van haar meest drukke zomers ooit. Het is een absolute sportzomer bij VRT en zij en Karl Vannieuwkerke zijn dé ankers die alles in goede banen moeten leiden.

De presentatrice werkt al een tijdje achter d schermen van Sporza, maar sinds anderhalf jaar heeft ze ook haar debuut gemaakt als sportanker in ‘Het Journaal’.

“Ik had onlangs mijn eerste vrije dag in weken. Het was intens, maar je leeft in zo’n bubbel. Di dagen ga ik gewoon door tot het klaar is. Het is niet zo dat ik let op slaap of eten. Integendeel. De snoeptafel in de backstage ken ik ondertussen goed”, lacht Tess in Het Laatste Nieuws.

Voor de VRT is een vrouwelijk sportanker een serieus aanwinst. Al lijkt niet iedereen fan te zijn van Tess. Vooral haar klankkleur en rollende ‘r’ worden niet in dank afgenomen.

“Ik lees niets dat online staat. Maar over die rollende ‘r’ ben ik inderdaad al aangesproken. Ik maak me er niet druk om, die is er nu eenmaal en ik ga ze niet meer veranderen. Net als elk schermgezicht heb ik logopedie gevolgd en ben ik geslaagd voor de testen. De tijdens dat een huig-r verboden was op tv, zijn gelukkig voorbij.”

Bio van Tess Elst

Meer Over:

Tess Elst