.
Julian Moore
zondag 9 april 2023

Thomas Julian covert megahit van Mieke

En die kan daar alleen maar trots op zijn

Vorig weekend bracht de 28-jarige Thomas Julian zijn nieuwste single ‘Engelbewaarder’ uit. Na zijn Duitstalige schlagerdebuut in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, brengt hij nu in eigen land zijn Nederlandstalige single 'Engelbewaarder'.

"Na mijn debuut op Het Schlagerfestival in Hasselt is het tijd een Nederlandstalige single uit te brengen", glundert Thomas Julian. De Duitse muziekstudio’s hebben al een tijdje geen geheimen meer voor de sympathieke Zwevegemse zanger-accordeonist sinds hij werd opgepikt door de populaire Duitse producers. Hij vergeet zijn Vlaamse fans niet, en daarom trok hij naar David Vervoort om er in een Vlaamse studio zijn single 'Engelbewaarder' te producen. "Ik kreeg de kans om samen met Luc Steeno op te treden op “Het Schlagerfestival” in Hasselt, en dit is meteen het ideale moment om een Vlaamse single uit te brengen", knipoogt Thomas Julian.

De laatste maanden treedt Thomas vaak op samen met Luc Steeno, waar ze samen de grote hit 'Hij speelde accordeon’ brengen. “Ik speel dit lied al jaren op mijn optredens, wat een eer om dit nu met Luc Steeno te mogen performen”

Luc en Thomas hebben al jaren contact met elkaar, in november stonden ze de eerste keer samen op een podium. Het begin van een mooie reeks optredens. Thomas staat vaak op een podium, maar in eerste instantie mikt Thomas Julian met zijn single ‘Engelbewaarder’ op een breed publiek. “Het nummer origineel van Mieke geschreven door Pierre Kartner is precies op mijn lijf geschreven. Schlagermuziek is hip voor jong en oud, we hebben er dan ook een frisse productie van gemaakt die gesmaakt kan worden door alle leeftijden. De videoclip werd gedraaid door de gerenommeerde Duitse videomaker Mike Spelz. Ik ben ontzettend fier met de release", besluit Thomas.

En het mag gezegd, deze nieuwe versie van 'Engelbewaarder' is echt een meer dan geslaagde versie geworden.