.
Lennart Lemmens in Thuis
maandag 3 mei 2021

Thuis-acteur Lennart Lemmens gestart met opnames nieuwe reeks

En die kan je online bekijken.

De opnames van ‘Feeks', de webreeks van Thuis-acteur Lennart Lemmens, zijn onlangs van start gegaan. De hoofdrollen worden vertolkt door Jelisa van Schijndel (Campus12,Spangas,Forever rich), Jasmine Sendar (Grenslanders,Onderweg naar morgen) en Maarten Nulens(Beau Séjour,Gevoel voor tumor). Het is Lemmens' eerste project waar hij de touwtjes volledig zelf in handen heeft. De release laat nog even op zich wachten, want in September worden de opnames pas hervat.'

4 Jaar nadat Lennart afstudeerde aan het RITCS in Brussel staat hij eindelijk op de set voor zijn eerste webreeks. Lemmens koos voor een spannend en mysterieus verhaal dat zich afspeelt op de rand van de samenleving tussen Heksen en Stervelingen. Naast het magische gegeven gaat het verhaal veel verder dan dat. We volgen hoofdpersonage Wenda (Jelisa van Schijndel) die kampt met een gigantisch schuldgevoel tegenover haar moeder (Jasmine Sendar). Het verhaal is een verhaal van deze tijd, waarin we een groep jongeren zien evolueren wanneer ze onder druk worden gezet door de regels van de maatschappij, in dit geval die van de Heksenwereld.

'Ik hou van spanning en mysterie, maar nog meer van psychologische ontwikkelingen van personage's. Daarom is Feeks zo leuk. Het bezit het allebei!', aldus Lennart Lemmens. 'Het verhaal werd geschreven met een Nederlandse co-scenariste, en bevat, net zoals de Nederlandse/Vlaamse cast, dus ook naratieve knipogen naar beide landen.'

Producent Nick Bocken (van het productiehuis 'De Klifhangers') kijkt alvast enthousiast terug op de opnames van de Pilot-aflevering. 'Met zo een gemotiveerde cast en crew kan het niet anders dan een fantastische reeks worden. In corona-tijden is het niet evident om een fictiereeks te draaien, maar dankzij het Covid 19 protocol en de alertheid van iedereen op set kunnen we de opnames toch onder strikte veiligheidsmaatregelen laten verlopen. Onze lat ligt hoog, maar laat dat nu net onze ambitie zijn.

Naast de hoofdcast zijn er ook nog rollen weggelegd voor o.a. Nathan Bouts (WTFock), Leonard Santos (Buck), Kristof Verhassel (Familie), Katrien De Becker (Thuis), Chris Willemsen (De Ronde) en Wim Danckaert (De Rodenburgs)

Bio van Lennart Lemmens

Meer Over:

Lennart Lemmens