.
Tine Embrechts en zoon Oscar
vrijdag 17 juni 2022

Tine Embrechts: “Hij heeft het van geen vreemden”

Hij paste het nummer aan op aanraden van zijn vader

Oski is klaar om de wereld te veroveren met zijn eerste EP. OSKI alias Oscar is de zoon van actrice en zangeres Tine Embrechts en is al sinds zijn 4 jaar gebeten door de muziekmicrobe. Hij brengt Electronic Dance Music, een genre dat Tine verschrikkelijk vond.

“Al vanaf zijn zevende kaapt Oscar in de auto de muziek. ‘Mag ik even verbinden, mama?’ en dan was het op mijn tanden bijten. Maar nu vind ik dat hij heel melodieuze muziek maakt, ook toegankelijk voor mensen van mijn leeftijd. Er zitten mooie harmonietjes in zijn nummers”, geeft Tine toe.

Tine Embrechts is niet meer samen met de vader van Oscar, maar ook zijn vader is erg trots op zijn zoon. Ondanks dat ook zijn papa liever een ander genre verkiest.

“Hij is meestal fan, ondanks dat hij heel erg into latin, salsa en rock is. Maar hij kan net als mama zinnige input geven. Zo heb ik dankzij hem een spaanse strofe in mijn single ‘Apologies’ gestoken. Eerst heb ik dat weggelachen, maar toen ik het probeerde, werkte dat super”, lacht Oscar in Dag Allemaal.

Sinds een half jaar zijn Oscar en zijn vader Roman dichter naar elkaar toegegroeid. Ze gingen samen op reis naar Mexico en daar kwamen Oscar zijn Mexicaanse roots bovendrijven. “Ik spreek nu ook beter Spaans dan vroeger en voor het eerst kon ik daar zelf mijn weg zoeken en op verkenning gaan.”

Download onze app voor Android of iOS