.
Guga Baul, Tine Embrechts
donderdag 21 maart 2024

Tine Embrechts: “Ik moest iets aan mijn gezicht laten doen”

Ze krijgt soms pijnlijke berichten

Vlak voordat Tine Embrechts vertrok voor ‘De Expeditie: Groenland’ had ze het wel al eens moeilijk met mentaal welzijn. Maar die mentale problemen zijn weg sinds ze terug in België is.

“Ik heb mezelf teruggevonden. Ik leerde dat zoals bij een noodgeval in een vliegtuig ik eerst mezelf zuurstof moet geven voordat ik de rest zuurstof kan geven. Ik probeer nu meer me-time in te plannen zoals ijsberen, lopen en wandelen. Mijn wandelschoenen zitten nu standaard in de auto en tussen twee opdrachten door check ik of er een natuurgebied of park in de buurt is en ga ik even wandelen. Dat doet me heel veel deugd”, zegt Tine in Flair.

Zowat elke BV krijgt jammer genoeg negatieve reacties te verwerken op sociale media. Dat is bij Tine ook het geval. Zij gaat er wel niet naar op zoek. En als ze toch eentje te lezen krijgt, dan kan haar dat wel raken.

“Maar alsmaar minder. Een tijdje geleden stuurde een vrouw me op Instagram dat ik iets aan mijn gezicht moest laten doen. Ze zei met de beste bedoelingen dat ik er beter zou uitzien als ik mijn kaken liet opereren. Ik heb daar eens goed mee gelachen. Ik zou het erger vinden als ze me als persoon zouden afkraken. Hoewel ik ondertussen ook wel al leerde dat je toch nooit voor iedereen goed kan doen. Ook dat ondervond ik aan den lijve.”