.
Tine Embrechts en zoon Oscar
zondag 7 maart 2021

Tine Embrechts: “we zijn een ongelooflijke match op muzikaal vlak”

“Onze stemmen blenden mooi samen.”

Samen met haar broer Pieter geeft Tine Embrechts virtuele concerten sinds het begin van de coronacrisis. “We zingen samen voor bedrijven, scholen, organisaties... meestal gewoon aan de keukentafel. Pieter en ik zitten in elkaars bubbel: we zijn buren en delen een tuin”, vertelt Tine in Story.

“Het begon vorig jaar met een vraag van ziekenhuis AZ Sint Monica: of we een liedje wilden opnemen voor hun patiënten die al weken geen bezoek mochten ontvangen”, doet Tine Embrechts haar verhaal in het weekblad.

De filmpjes kregen heel wat positieve reacties op sociale media en zo ging de bal aan het rollen. “Onlangs hebben we zelfs een optreden gestreamd vanuit een leeg cultureel centrum. Heel abstract, maar als je ziet dat er na verloop van tijd 25.000 mensen hebben gekeken, is dat hartverwarmend”, klinkt het bij de echtgenote van Guga Baúl in Story. “Het bevestigt ons bestaansrecht, want daar begin je op den duur wel aan te twijfelen.”

Of het een blijvende samenwerking wordt tussen broer en zus moet nog blijken: “Het is begonnen als een zijproject, maar Pieter en ik hebben ontdekt dat we ook op muzikaal vlak een ongelooflijk fijne match zijn”, geeft Tine Embrechts toe. “Onze stemmen blenden mooi samen.”

En die ontdekking hebben broer en zus louter aan corona te danken: “In normale tijden zou ik Pieter niet direct warm krijgen om samen met mij covers te zingen. Hij creëert liever. Ik wil zeker samen blijven zingen, maar in welke vorm en hoe vaak, dat zal de toekomst uitwijzen”, aldus Tine Embrechts in Story.