.
Danny Dorland, Tinne Oltmans
donderdag 16 mei 2024

Tinne Oltmans en Danny Dorland worden Sandy & Danny in hitmusical ‘Grease’

En er zitten nog leuke namen in de cast!

Vlaanderen mag zich opmaken om dit najaar overspoeld te worden door een ware epidemie. Een niet te stuiten opstoot van het Greasevirus kondigt zich namelijk aan. Symptomen: jeukende dansbenen, een zonnig humeur, dromen over zwoele zomernachten, aanstekelijke liedjes die niet uit het hoofd te krijgen zijn en een onstuitbare drang naar strakke jeans, leren jekkers, brylcream en popcorn. Enige remedie tegen deze hardnekkige microbe: een stevige injectie Grease!
Gelukkig kan jong en oud daarvoor vanaf 12 september 2024 terecht in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Albert Verlinde brengt daar, ism Senf Theaterpartners, JK Theater en House of Entertainment, een nieuwe, frisse versie van de onverwoestbare hitmusical Grease op de planken.
Wie in de huid mag kruipen van o.a. Rizzo, Kenickie, Miss Lynch, Vince Fontaine en wie het iconische droomkoppel Sandy & Danny zal vormen, was tot op heden een goed bewaard geheim, maar is nu eindelijk bekend.

Zangeres en actrice Tinne Oltmans (o.a. jeugdserie Ghost Rockers, finaliste Steracteur Sterartiest, Lisa in de succesvolle telenovelle Lisa) wordt Sandy, het verlegen meisje dat zich transformeert tot een vamp. Na haar rol als Sophie in MAMMA MIA! (2020 – 2022), opnieuw een tot de verbeelding sprekende hoofdrol dus voor Tinne.

De stoere Danny met peperkoeken hart, waar Sandy hopeloos naar verlangt, wordt gespeeld door…Danny. De sympathieke Danny Dorland, Nederlander maar in de armen gesloten en zowat geadopteerd door Vlaanderen na zijn rol als Scott in de zeer populaire hitreeks #LikeMe, mag zich opmaken om vol te gaan voor - en wie weet ook wel zwoele zomernachten met - zijn Sandy.

De rol van de ruige Rizzo is weggelegd voor Lauren De Ruyck. Lauren liet voor het eerst van zich horen toen ze als helft van het duo Jill & Lauren voor België ‘Get up!’ zong tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2010. Ze kreeg daarop een hoofdrol in de Ketnet-serie Galaxy Park als Femke en stond op het podium in de musicals Fiddler on the Roof en Domino. In 2015 was ze finaliste in het programma K3 zoekt K3, maar werd uiteindelijk net niet gekozen. Hierna legde ze zich toe op haar studie psychologie aan de universiteit van Gent. In het seizoen 2017-2018 speelde Lauren de hoofdrol in de musical Roodkapje en momenteel schittert ze in het programma Sing Again op VTM.

Pieter Casteleyn brengt op zijn beurt Lauren (Rizzo) serieus in de problemen als de coole Kenickie. Tijdens zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel liep Pieter stage in de producties 14-18, Assepoester, het tamelijk ware verhaal en Ons kent ons. Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland, waar hij in Love Never Dies speelde. Terug in België volgden voorstellingen zoals Chaplin, de musical, The Rocky Horror Show, Cinderella, 40-45, Daens en Gaston & Leo. Daarnaast is Pieter als backing vocal actief bij Helmut Lotti en in de Studio 100-reeks Campus 12 speelde hij Frederik.

De rol van Miss Lynch, de lerares die de door hormonen geteisterde jongeren in bedwang probeert te houden, wordt een kolfje naar de hand van de onnavolgbare Ruth Beeckmans. Ruth is vooral bekend als actrice, maar heeft sinds kort ook duidelijk de musicalmicrobe te pakken. Het grote publiek ontdekte haar in de komische en gelauwerde sketchreeks Wat Als? en zeker in het hilarische Safety First, waarin ze schitterde als Ingrid Porrez. Haar presentatietalent toonde ze o.a. in Beste Kijkers, Snackmasters en Cupido ofzo. In juli maakt Ruth Beeckmans haar musicaldebuut in Sneeuwwitje en eind 2024 zal ze ook te zien zijn in Tien om te Zien, de musical.

Nog een verrassing in de hoofdcast is Thomas Van Goethem, die de rol van radiopresentator en juryvoorzitter tijdens de dance-off in Rydell High School, Vince Fontaine, op zich zal nemen. Thomas speelde gedurende zijn musicalcarrière o.a. de kappersknecht in Rapunzel en was meermaals te zien in de rol van prins (Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester). De veelzijdige acteur, zanger, presentator en CEO van productiehuis Fabric Magic, is ook de bedenker van hitreeks #LikeMe (Ketnet) en keert na 5 jaar voor het eerst zelf terug naar de musicalplanken.

Met energiebom Esther Nwanu (presentatrice op radiozender MNM, speelde mee in de musical Charlie and the Chocolate Factory en reeks D5R op Streamz) als Jan, danseres/actrice/influencer Megane Moerenhout (Nona in #LikeMe) als Frenchy en Nina Rey, die als Louise Vincke de hoofdrol speelde in de Studio 100-reeks Campus 12, in het jasje van Marty, kunnen de Pink Ladies alvast rekenen op zeer enthousiast, jong Vlaams talent.
Hetzelfde geldt voor hun mannelijke tegenhangers de T-Birds. Daar trekt Nolle De Cock de leren jekker aan van Roger. Nolle speelde jonge Kamiel in de spektakel-musical 14-18 (2014) en in Wickie de Musical (2015) vertolkte hij de hoofdrol Wickie. Daarna speelde hij mee in verschillende professionele musicals zoals Chaplin, de musical (2016) en Ridders van de Ronde Keukentafel (2017).

In het ensemble maakt (musical)acteur Dorian Liveyns (speelde o.a.Sky in MAMMA MIA!, Tommy in Pippi zet de boelop stelten en maakt deel uit van de vaste cast van tv-programma James De Musical) zijn opwachting en verdedigt ook Melia Loi, studente aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, de Belgische eer.

Met Manon Van Riel (Patty Simcox), Elise Wanner (Cha Cha), Luuk Haze (Eugene), Beau Jones (Sonny), Sem Bach (ensemble), Jente Visser (ensemble), Imahni Tsolakis (ensemble), Sam Rondeel (ensemble) en Esmee De Jong (ensemble), ook aan Nederlandse kwaliteit en branie geen gebrek in deze productie.

Grease staat garant voor een avond topamusement vol humor, sprankelende dans en heerlijke muziek. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk onsterfelijke hitsingles als You’re The One That I Want, Hopelessly Devoted To You, Summer Nights en Sandy, doen het publiek nog steeds dromen. Deze meeslepende feelgood klassieker wil je dan ook niet missen, dus let’s go together en bestel nu je tickets via greasemusical.be