.
Tom Coninx
donderdag 18 juli 2019

Tom Coninx heeft zichzelf moeten heruitvinden

Een jaar geleden verloor hij zijn job bij VTM.


Tom Coninx zag een jaar geleden zijn contract bij VTM niet worden verlengd. Nadat de commerciële zender van de Medialaan het voetbalcontract en een deel van de Champions League kwijtraakte voelde Tom de bui al hangen. Het voormalige sportanker van VTM is niet te spreken over hoe alles is verlopen. Een bedankje kon er niet vanaf na 7 jaar dienst, zei hij in Humo. Naar verluidt probeerde men hem te manipuleren, maar daar wou hij niet aan meedoen. Toen hij merkte dat ze van hem af wilden zei hij wel: Ik ga wel, ik ben sterk genoeg, ik zoek mijn eigen weg.



Het afgelopen jaar heeft Tom Coninx dingen gedaan die hij nog al heeft gedaan, zoals de kiescampagne van een Brusselse politica begeleid en een magazine voor een immokantoor geschreven. Hij nam wat vakantie en bracht veel tijd door met zijn kinderen, die 8 en 12 jaar zijn. Deze maand lanceerde hij het nieuwe sportplatform SportNU.be. Momenteel zit hij ook in de Tour, samen met ex-wielrenner Johan Vansummeren en de 18-jarige cameraman en monteur Cédric De Boeck. Om alles te kunnen financieren werd een beroep gedaan op Bingoal en heeft hij nog een aantal sponsordossiers opgestuurd. De ploeg van Tom Coninx wacht iedere dag de ritwinnaar van de Tour op aan zijn hotel om erna de beelden razendsnel online te zetten. Op die manier ontsnapt hij aan de 250 euro per persoon per dag aan accreditatie om aan de finish te mogen staan.



Tom Coninx heeft zich op zijn 44ste dus weer moeten heruitvinden zoals hij het zelf zegt. Twintig jaar was hij een vaste waarde op radio en televisie.



(Nico Vanaken)

Bio van Tom Coninx

Meer Over:

Tom Coninx