.
Tom De Cock
zaterdag 28 januari 2023

Tom De Cock: “Alles mag in vraag gesteld worden”

Er moet ruimte zijn voor discussie

Het is niet makkelijk meer om bij alles wat je doet en zegt rekening te houden met iedereen zijn gedachten en gevoelens. De dag van vandaag zeg je al heel snel eens iets kwetsend, al dan niet onbewust.

“Ik ben pro vooruitgang en pro rekening houden met iedereen z’n gevoelens”, zegt Tom De Cock in Tv Familie. “Tegelijk ben ik van mening dat alles in vraag mag gesteld worden en we over alles moeten kunnen discussiëren. Ook al betekent dit dat we soms pijnlijke, bedekte potjes moeten opentrekken.”

Er zijn verschillende situaties die heel wat mensen overdreven vinden, maar wat Tom wel kan begrijpen dat mensen er zwaar aan tillen. Zoals de Zwarte Pieten-discussie.

“Ik kan me perfect voorstellen dat het niet leuk is om als zwart jongetje een Zwarte Piet op school te zien rondlopen. Als dat dan een roetpiet moet worden, is dat maar zo. Zolang je niet de traditie om ‘iets leuks te doen met cadeautjes voor kinderen’, wilt afschaffen.”

Er wordt vaak beweerd dat wokers tradities willen afpakken, maar hoe je het ook bekijkt een traditie is niet heilig. “Anders zouden alle vrouwen nog aan de haard ‘gebonden’ zijn en zouden holebi’s niet mogen trouwen. Maar je moet mensen wel de kans geven om zich aan te passen of te wennen aan nieuwe ideeën.”

Bio van Tom De Cock

Meer Over:

Tom De Cock