.
Tom De Cock
maandag 20 november 2023

Tom De Cock: “Ik geef hem met plezier terug aan zijn moeder”

Hij is er alleen in het weekend

Tom De Cock is één van de nieuwe ambassadeurs van Pleegzorg Vlaanderen. Hij en zijn man Maarten zijn zelf pleegouders van een zoon, die elk weekend naar hen komt. Hij vindt het jammer dat mensen nog zoveel vooroordelen hebben, want dat is nergens voor nodig.

“Wij doen aan ondersteunende pleegzorg, wat betekent dat het kind het grootste deel van de tijd bij zijn moeder doorbrengt. Hij heeft een mama die fantastisch voor hem zorgt, maar ze heeft het zeker niet gemakkelijk in het leven en heeft door bepaalde omstandigheden tijd voor zichzelf nodig. Doordat wij in het weekend voor haar zoon zorgen, kan ze die vinden. Wanneer hij bij ons is, is hij onze zoon, en voor onze adoptiedochter Jasmijn, die nu negen is, is hij dan haar broertje. Ze zijn dol op elkaar”, vertelt Tom aan Story.

Dat zijn pleegzoon daar alleen in het weekend is, wil zeggen dat er ook elk weekend afscheid moet genomen worden. Maar dat gaat gelukkig heel vlot.

“Ik geef hem na het weekend met veel plezier terug aan zijn moeder, omdat ik weet dat ze de rest van de week een heel goede mama kan zijn. Natuurlijk missen we hem wanneer hij er niet is, maar we hebben een heel goed contact met zijn mama. Zij houdt ons op de hoogte van alles wat hij in de week meemaakt, zoals zijn eerste tandje of zijn eerste stapjes. En natuurlijk wil ik er op alle belangrijke momenten in zijn leven bij zijn.”

Bio van Tom De Cock

Meer Over:

Tom De Cock