.
Tom Van Dyck
woensdag 24 juli 2024

Tom Van Dyck: “Als je ja zegt ben je een fooraap” 

Maar als je nee zegt, is het ook niet goed 

We herinneren ons allemaal ‘Het Eiland’ nog. Het programma bestaat ondertussen 20 jaar en ondanks dat het gestopt is, is het nog altijd heel erg populair.

Een van de populairste personages was Alain Vandam, gespeeld door Tom Van Dyck. Vooral zijn iconische lach zal niemand snel vergeten.

“Onlangs werd ik gevraagd bij ‘De Tafel Van Gert’ om nog eens de lach van Alain te laten horen. Als je dat weigert ben je al snel te arrogant, maar als je altijd ja zegt dan ben je een fooraap. Ik vind het niet erg hoor. Ik kijk op die periode terug met bijzonder warme en fijne gevoelens. Al is het soms wat veel”, geeft Tom Van Dyck toe in Humo.

Die lach is natuurlijk zo iconisch dat iedereen die wil horen wanneer hij of zij Tom ergens tegenkomt. En dat is niet altijd op de meest ideale plaats.

“Het is een paar keer voorgevallen in een vliegtuig. Ik zat nauwelijks neer, of binnenkomende passagiers begonnen naar mij te wijzen: 'Hier zit 'm! Allee, dóé eens!' Als ik het niet deed, dan was ik een omhooggevallen stukje BV. En als ik het wel deed, zou de helft van het vliegtuig denken dat ik zot was. Bon, ik heb het toch maar gedaan. Het ergst van al: het vliegpersoneel kwam mijn gezin als bedankje een fles champagne brengen. Zeer lekker, maar wel heel gênant.”

Bio van Tom Van Dyck

Meer Over:

Tom Van Dyck