.
Tom Van Dyck
zondag 4 augustus 2024

Tom Van Dyck: “Na de opnames is het voorbij” 

Hij heeft er geen last van 

Nu behoort ‘Het Eiland’ tot een van de meest iconische programma’s van onze televisiegeschiedenis, maar er bestond een kans dat het programma nooit op televisie zou verschijnen. Tijdens het uitzenden van de proefaflevering werd het programma met de grond gelijk gemaakt.

“Het werd regelrecht verwezen naar de vuilnisbak. Gelukkig was het geloof binnen Woestijnvis toch groot in het programma en heeft Wouter Vandenhaute toen beslist om de reeks toch te maken en volledig zelf te produceren. De VRT mag blij zijn dat er toen geen zender als Play bestond, anders was de reeks zeker elders aangeboden”, klinkt het bij acteur Tom Van Dyck in Primo.

Het gebeurt soms dat acteurs zich moeilijk kunnen losmaken van hun personage, maar bij Tom viel dat uiteindelijk heel goed mee.

“Ik vereenzelvig me niet met mijn personages. Ik bereid me goed voor om zo iemand te spelen, maar eens de opnames voorbij - twee seizoenen in dit geval - kan ik het makkelijk loslaten. Ik ben ook nooit op voorstellen ingegaan om Alain op allerlei feesten of openingen te berde te brengen. Daarvoor is mijn liefde voor het personage te groot.”

Bio van Tom Van Dyck

Meer Over:

Tom Van Dyck