.
Tom Waes
donderdag 29 augustus 2024

Tom Waes: “Veel meer dan ik had verwacht”

Maar hielp het ook?

Vanaf september kunnen we kijken naar ‘Kalm Waes’, een nieuw programma met natuurlijk Tom Waes als presentator. Hij dompelt zich onder in een uniek stressexperiment.

In het programma wil men Tom helpen om zijn stressniveau onder controle te krijgen. Dat doen ze onder meer door hem te droppen in een afgelegen bos, tien dagen lang.

“Het is veel meer geworden dan ik had verwacht. Ze vertelden me dat stress de tweede grootste doodsoorzaak ter wereld is, dat wist ik helemaal niet. En ja, ik ben een stresskonijn. Ik leid een heel jachtig leven, al jaren aan een stuk. Ik had nood om daar even uit te stappen en de negatieve stress te verminderen. Ik heb me de voorbije twee jaar een paar keer moeten behoeden voor een burn-out”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Iets wat ook aan bod komt is de smartphoneverslaving. Hij zag dat hij behoorlijk verslaafd was door een app op zijn telefoon die alles registreerde wat hij daarop deed.

“Ik dacht dat mijn gemiddelde schermtijd zo'n drie uur per dag was, maar het bleek vier uur en 38 minuten te zijn. Véél dus, waanzin! Daar schrok ik toch wel even van. Je beantwoordt wat mails, surft nog even naar die site, bekijkt nog een leuk filmpje, klikt hier nog een link aan... dat treintje wordt langer en langer zonder dat je 't in de gaten hebt.”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Tom Waes