.
Tourist LeMC
zaterdag 20 maart 2021

Tourist LeMC maakt nummer over vertrek van Geike Arnaert bij Hooverphonic

Maandagavond in Liefde voor Muziek...

“Zingen is mijn puurste vorm van communicatie.” Nu maandag, 22 maart om 20.40 bij VTM, is het aan de Geike Arnaert om in de spotlights te treden in Liefde voor Muziek. Geike werd kort na de opnames opnieuw de stem van Hooverphonic nadat ze in 2008 besliste om een carrière als solozangeres na te streven. Over dat belangrijke kantelmoment schreef Tourist LeMC deze week zijn nummer op de tonen van ‘Rope Dancer’, de eerste solo-single van Geike die na haar vertrek uitkwam. Tourist LeMC zocht de inspiratie voor zijn tekst in interviews van Geike: “Je vertelde hoe moeilijk de keuze was om uit Hooverphonic te stappen. De fans snapte het niet, maar jij had zoiets van: ik ga die sprong toch wagen. Ik zag je in gedachten koorddansen terwijl je die keuze maakte.” En voor het refrein heeft Tourist LeMC nog een speciale verrassing in petto…


Samen met Hooverphonic nam Geike één van hun grootste hits op: ‘Eden’. Het is Emma Bale die deze song voor haar rekening neemt, al is ze wel opvallend nerveuzer dan anders. Emma weet de andere artiesten te verrassen met de subtiele 90’s vibes die ze toevoegde. In 2018 scoorde Geike haar andere monsterhit, ‘Zoutelande’, samen de Nederlandse band BLØF. Volgens Geike zit de sterkte van dit nummer vooral in het onopvallende begin, al gaat polonaisekoning Willy Sommers een heel andere kant uit: “Ik begin opvallend met alles erop en eraan! Qua ritme en tempo leunt het erg aan bij Laat De Zon In Je Hart”, vertelt Willy. Krijgt hij de andere artiesten aan het dansen?

Geike bracht doorheen haar muzikale loopbaan ook een aantal solonummers uit. Ronny Mosuse stapt deze week het podium op met zijn versie van ‘Strange Disorder’, een liedje van het eerste solo-album van Geike. En Ronny zou Ronny niet zijn als hij ook deze keer het perspectief en de tekst niet zou veranderen: “Het originele liedje gaat over iemand die zichzelf gek verklaart omdat hij toch bij die andere blijft. Ik heb de tekst herschreven vanuit het perspectief van de andere persoon, die probeert uit te leggen waarom hij zo graag wil dat de ander blijft.” Het nieuwe nummer ‘Als Je Mij Zou Verlaten’ grijpt Geike naar de keel: “Dat doet wel iets, het is erg pakkend!”


Bert Ostyn koos voor een nummer van Geikes laatste album: ‘Off Shore’. Hij voegde een vleugje groove toe en maakte er een dansbare versie van. Zelf geeft hij alvast het goede voorbeeld geeft. “Ik zat volledig in de flow”, lacht hij. Cleymans & Van Geel kozen eveneens voor een nummer van dat laatste album: ‘No Excuses’. “We zijn grote fan en ook inhoudelijk vinden we dit heel mooi”, vertelt het duo. Volgens Emma is dit alvast een ‘hitje’ in wording en ook nu verbluft Jonas de anderen met zijn hoge noten. Geike sluit haar aflevering af met een pakkende tribute: ‘Majesty’ van haar idool Madrugada. “Dat nummer komt zo hard binnen. Er is niets wat dit overstijgt.”