.
Tuur De Weert
zaterdag 13 januari 2024

Tuur De Weert: “Ik moest er verwilderd uitzien”

Hij maakt zijn entree in ‘Familie’

‘Familie’ mag regelmatig nieuwe gezichten verwelkomen op de set. Dit keer is dat Tuur De Weert die de rol van dakloze Willy zal spelen in de soap. We kennen Tuur natuurlijk uit ‘De Collega’s’ en ‘Fc De Kampioenen’ en ook daar mocht hij samenspelen met Jaak Van Assche.

“Jaak vroeg me of ik geïnteresseerd was in een rol in 'Familie', waarin hij zelf al acht jaar meespeelt, vertelt Tuur. Ik blijf graag actief, maar ga niet meer zelf op zoek naar nieuwe rollen. Op mijn leeftijd heb je al veel meegemaakt en word je ook kritischer. Een voorstel om een reclamespotje om negen uur 's ochtends op te nemen in Brussel? Nee, danku. Of een tournee door Vlaanderen en Nederland, waarbij ik na elke voorstelling 's nachts alleen naar huis moet? Hoeft ook niet”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Tuurs vast tegenspeler wordt Jaak en dat was redenen genoeg voor Tuur om in te gaan op het aanbod. Ook de verhaallijn sprak hem onmiddellijk aan.

“Ik ben blij dat ik heb toegezegd, want ik amuseer me op de set en voel veel respect. Na elke draaidag zeg ik thuis dat het heel plezant was. Toen ik deze rol aannam, heb ik meteen mijn afspraak bij de kapper geannuleerd, want ik moest er verwilderd uitzien.”