.
Urbanus
woensdag 15 mei 2024

Urbanus: “Dan ben ik weer vertrokken”

Hij gebruikt nu een autocue

Urbanus draait al heel wat jaren mee in de Vlaamse showbizz en kent nog altijd veel succes. Hij wordt 75 en dan steken er wel al eens ouderdomskwaaltjes de kop op. Maar met zijn vingers is nog altijd niks mis.

“Ik kan alles nog spelen, maar het is normaal dat dat niet meer zo soepel lukt. Daarom oefen ik enorm veel met mijn vingers. Ik werk nu ook met een autocue. Al vertel ik het publiek dat ik een enorme fan ben van tennis op tv. Iedereen denkt dat dat een autocue is, maar ik ben gewoon een tennismatch aan het volgen op het podium”, lacht Urbanus in Primo.

Als er iemand graag met zichzelf lacht, dan is het Urbanus wel. Het is ook niet dat zijn hele tekst op de autocue passeert. Enkel de structuur van de show is te zien.

“Als ik één woord zie staan, ben ik weer vertrokken. Ik moet me daar toch niet voor schamen, hé? Moest het echt niet meer gaan, zou ik niet meer optreden. Ik ga daar niet staan sukkelen. Ik zit meer in met mijn stem. Als je een valling krijgt, is die naar de kloten. Dan sta je daar als Eddy Merckx met een kapotte knie.”