.
Dertigers, seizoen 3
dinsdag 20 december 2022

Vanavond de kerstspecial van Dertigers op tv

Dertigers vieren samen kerst

Op dinsdag 20 december is het zover: de originele vriendengroep uit Dertigers komt een allerlaatste keer samen in een heerlijke kerstspecial. Saartje, Alex, Elias, Pieter, Bart, Caroline, Tinne en hun (plus)kinderen Robbe, Louise en Thomas trekken naar Fins Lapland om in de sneeuw en tussen de rendieren kerst te vieren. De vrienden verheugen zich ontzettend op de vakantie samen: gezellig samen aan het haardvuur zitten in een besneeuwde chalet, een wandeling in de sneeuw maken, relaxen in een Finse sauna, elkaar verrassen met een secret santa …

Alex (Kristof Goffin) kijkt hard uit naar de reis. Na de quizzen die hij traditiegetrouw maakt voor de jaarlijkse Ardennen-trip van de vrienden, heeft hij zich nu op een heuse kerstquiz gesmeten. Hij wil tijdens de vakantie zo graag ontsnappen aan alle verbouwstress. Want hij en Elias (Yemi Oduwale) zitten midden in een zware verbouwing die weegt op hun relatie.

Ook de groep heeft genoeg van alle discussies over hun huis… Daarom dagen de vrienden het koppel uit om niet over de werken te praten tijdens de reis. Maar of Alex en Elias zich hieraan kunnen houden?

Caroline (Carmen Lauwers), de vriendin van Bart (Tom Dingenen), ontpopt zich tot de reisleidster van de vakantie. Dat tot Tinnes frustratie (Evelien Van Hamme) - zeker omdat de twee heel verschillende ideeën hebben over hoe ze kerst gaan organiseren.

Bart probeert tijdens de trip vooral te bemiddelen tussen zijn ex-vrouw en zijn nieuwe vriendin. Maar ook tussen dochter Louise (Bente Slembrouck) en pluszoon Thomas (Cédric Galle) loopt het niet zoals gepland. Het jonge koppeltje heeft ruzie en dat dreigt de kerstsfeer te verstoren.

Alex zit naast de verbouwingen nog met iets anders in zijn hoofd: stiekem probeert hij om Saartje (Kim Van Oncen) en Pieter (Yannick de Coster) terug naar elkaar te doen toegroeien. Maar zij zoeken vooral uit hoe ze zich tegenover elkaar moeten gedragen. Zijn ze nu vrienden, of speelt er toch nog meer?

Dertigers kerstspecial: op dinsdag 20 december om 20.45 uur te zien op Eén.