.
Yannick De Coster
zaterdag 19 februari 2022

Yannick De Coster: “Dat geeft teveel stress”

Hij heeft bewondering voor zijn broer

Je zou het misschien niet zeggen maar Yannick De Coster en Gilles De Coster zijn wel degelijk broers. De ene acteert en de andere presenteert. Yannick, de acterende broer heeft veel bewondering voor zijn presenterende broer, maar zou het zelf nooit willen doen.

“Daar zou ik te veel stress voor hebben. Het zegt me ook niets. Ook al moet je als presentator een soort rol spelen , het is toch helemaal anders dan een personage neerzetten en een tekst vanbuiten leren. Mijn broer doet dat heel goed. Als ik vragen heb over interviews geven, of iets anders, dan staat hij wel altijd klaar.”

Yannick kreeg de creativiteit mee van zijn grootvader en tantes. Zij introduceerden hem in de theaterwereld en hij ging heel snel acteerlessen gaan volgen. “Uiteindelijk ben ik naar de filmschool gegaan, om een technisch diploma op zak te hebben, mocht het als acteur niet lukken. Eerst heb ik dus theaterstukken gefilmd en gemonteerd, trailers gemaakt… Maar sinds vijf jaar acteer ik alleen nog maar, dat is meer mijn ding.”