.
News Image

Vanavond start FC United

Over raciscme en discriminatie in Belgisch voetbal.

Vanavond kan je naar aflevering 1 van 'FC United' kijken en daarin komen vooral de spelers en speelsters aan bod.

Kassandra Missipo: “Ik begon als vrouw in het mannenvoetbal te spelen en daar riepen ze: ‘Ga terug naar de bossen, vuile makak’. Vanaf dat moment voelde ik me heel verschillend en het is onmogelijk om dat te vergeten.”

In de eerste aflevering luisteren we naar de stem van de spelers en speelsters. Rolmodellen als Romelu Lukaku en Kassandra Missipo getuigen over het racisme waarmee ze worden geconfronteerd. Het is een helder startpunt voor de reeks. De spelers en speelsters doen een boekje open over een van de meest gevoelige thema’s in het Belgische voetbal. Ze praten over racisme in het jeugd- en profvoetbal, maar ook over racistische uitlatingen op sociale media. En ze gaan daarbij niets uit de weg.

Met getuigenissen van Romelu Lukaku (Inter Milaan en Rode Duivels), Kassandra Missipo (RSC Anderlecht en Red Flames), Zinho Gano (KV Kortrijk), Cyriel Dessers (Racing Genk en Nigeriaanse nationale ploeg), Faris Haroun (Royal Antwerp FC), Nadjim Haroun (SC Aarschot en nationale ploeg Tsjaad), Mahamat Haroun (vader Nadjim en Faris), Vadis Odjidja (AA Gent), Stevy Okitokandjo: (CD Mafra, Portugal), Ridwane MBarki (FC Dender), Raf Leemans (KRC Gent), Asmae Essarhdaoui (RWDM Ladies), Imane El Rhifari (RWDM Ladies), Obbi Oulare (Standard Luik), Yves Kabwe (coach beloften City Pirates Linkeroever).

Bio van Romelu Lukaku