.
Veerle Baetens
dinsdag 24 oktober 2023

Veerle Baetens: “Dat was een behoorlijke challenge”

Ze stond met haar dochter op de set

Veerle Baetens heeft dan wel haar debuut als regisseur gemaakt met ‘Het Smelt’, toch blijft Veerle in eerste instantie nog altijd een actrice. Zo draaide ze onlangs de film ‘Come Back’ samen met haar dochter Billie.

Samenspelen met Billie, dat was een behoorlijke challenge voor Veerle. Ze voelde zich niet helemaal vrij als actrice, maar ook niet als moeder.

“Ik speelde een moeder die heel erg met zichzelf bezig is en die niets anders doet dan feesten, drinken en smoren. Billie haat het wanneer ik rook, maar ik zat daar op de set dus de hele tijd te paffen. Ik wilde daar natuurlijk geen kritiek op krijgen. Want ik speelde mijn personage en dat roken hoorde erbij. Ik ben in het project gestapt omdat ik het boeiend vond. Ik was nieuwsgierig. Ik ben blij dat we het gedaan hebben”, zegt Veerle in Nina.

Of dochter Billie nu ook in haar voetsporen gaat treden, dat weet Veerle nog niet meteen. Maar ze is er wel van overtuigd dat Billie een hele grote stap heeft gemaakt door hier aan mee te doen.

“Spelen is bevrijdend. Billie volgt geen theateropleiding. Ze heeft op voorhand wel wat acteerles gekregen, maar verder is het gewoon haar naturel die telt. Sommige kinderen hébben dat."

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens