.
Veerle Baetens in Code 37
donderdag 9 november 2023

Veerle Baetens: “Ik heb geweigerd mezelf te spelen”

Maar nu doet ze dat zonder problemen

We hebben Veerle Baetens de voorbije jaren al in heel wat rollen zien passeren op televisie en op het witte doek. Daar heeft ze altijd bewust voor gekozen. Ze kroop liever in een rolletje dan zichzelf te moeten spelen.

“Heel lang heb ik carrément geweigerd om mezelf te spelen en dook ik net in rollen om iemand anders te zijn. 'Sara' was zo'n rol, net als 'Code 37'. Pas dankzij Felix Van Groeningen en 'The Broken Circle Breakdown' ben ik tot mezelf gekomen”, zegt ze in Humo.

Veerle heeft nu met ‘Het Smelt’ haar eerst film geregisseerd en dat was een werk van lange adem. Ze begon aan het scenario in 2016 en nu pas is de film klaar.

“Ik schreef samen met Maarten Loix. De vertaling van het boek naar de film was een lange zoektocht waarbij ik vaak in doodlopende straatjes verzeild raakte. Soms zág ik het niet meer, en dacht ik: dit is toch gewoon onmogelijk?

Voor Veerle was het moeilijk om het scenario op punt te zetten zodat iedereen er zich in kon vinden. Maar de voldoening achteraf vindt ze zalig. “Op de set staan: dat is ijskreem, dat is zalig! Dan bolt de trein en vindt niemand het erg om kolen te scheppen. De sfeer zat juist, er waren veel feestjes, ik was gelukkig. Ik zat echt goed in mijn vel.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens