.
Veerle Baetens
maandag 20 november 2023

Veerle Baetens: “Ik vond dat wel een uitdaging”

Het brengt extra kosten met zich mee

Met ‘Het Smelt’ is het regiedebuut van Veerle Baetens in de bioscoop te zien. Voor het eerst stond Veerle achter de camera en niet ervoor en dat smaakte nu al naar meer.

“Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik ervoor in de wieg ben gelegd. Ik ben wel iemand die tijd nodig heeft om dingen te creëren. Ook wanneer ik acteer, word ik niet graag afgejaagd. Op de set kan ik snel schakelen, maar ik heb ruimte nodig om me daarop voor te bereiden. Als regisseur moet je tot diep in de kern van het verhaal doordringen. En grondig nadenken over elk personage en zijn of haar functie in de film”, zegt Veerle in Primo.

Een film maken, het klinkt heel leuk, het is heel leuk, maar het brengt sowieso ook heel wat uitdagingen met zich mee. Dat kan Baetens niet ontkennen.

“Ik vond het wel een uitdaging om binnen de geplande tijdschema's te blijven. Af en toe zijn de draaidagen uitgelopen. Dat is altijd onhandig in de context van een filmproductie, omdat 'overdraaien' extra kosten met zich meebrengen. Ook de scènes met een grote cast opnemen vond ik opwindend. Het filmen van zo'n massascène begint vaak in complete chaos, en het is de taak van de regisseur om daar samen met de andere functies op de set orde in te scheppen.”

Bio van Veerle Baetens

Meer Over:

Veerle Baetens