.
Gloria Monserez
dinsdag 30 augustus 2022

Verrassende Vlaamse stemmencast voor animatiefilm Yuku en de Himalayabloem

Ga jij ze allemaal herkennen?

Op 19 oktober komt de hartverwarmende familiefilm Yuku en de Himalayabloem van de Belgische regisseur Arnaud Demuynck en de Franse regisseur Rémi Durin uit in de bioscoop. Eerder maakten de twee regisseurs al samen de succesvolle animatiefilm De geur van worteltjes. Met Yuku en de Himalayabloem nam Arnaud Demuynck niet alleen de regie voor zijn rekening, maar schreef hij ook het origineel scenario en alle liedjesteksten in de film.

Het hart van de film zit in zijn muzikaliteit. Al zingend gaat Yuku, het kleine muisje, op zoek naar de eeuwige Himalayabloem. Terwijl ze aanstekelijke liedjes zingt op haar ukelele, sluit ze verrassende vriendschappen met de dieren in het bos.

Om de liedjes en personages tot leven te brengen, kan de film rekenen op een indrukwekkende Vlaamse stemmencast met een al even groot muzikaal talent als het hoofdpersonage:

Bent Van Looy als Eekhoorn, Gloria Monserez als Konijn, Tine Embrechts speelt Vos, Lucas Van den Eynde vertolkt Wolf, Ben Segers is Kat, Anne Mie Gils is Oma, Ini Massez als Mama van Yuku, Pieter Jan De Paepe als Rat en Ron Cornet speelt Raaf. Het muisje Yuku wordt vertolkt door Lotte Villays (speelde in de musicals School of Rock en The sound of music) en ook Yuku's zusjes krijgen een mooie vertolking dankzij de stemmen van de kindercast Unique Flowers, Molly Baeken, Rocky Sturm en Romy Van Minnebruggen. In de Franstalige versie geeft niemand minder dan wijlen Arno een heerlijke vertolking van het personage Rat.

Samen brengen ze de dieren van het bos helemaal tot leven, zodat jong en oud zich kan onderdompelen in de muzikale avonturen van Yuku en haar bosvriendjes. Yuku en de Himalaybloem is een prachtig verhaal vol raadseltjes en aanstekelijke liedjes.

Vanaf 19 oktober brengt distributeur JEF de film uit in bioscoop.