.
Viktor Verhulst
maandag 29 januari 2024

Viktor Verhulst: “Ik heb dat zelf ook meegemaakt”

Hij werd heel emotioneel

Viktor Verhulst weet menig kijkers te verbazen in ‘De Expeditie: Groenland’. Vlaanderen leert een andere Viktor kennen dan we al op televisie hebben gezien en dat alleen maar in de positieve zin.

De zoon van Gert laat niet snel zijn emoties zien, maar in dit programma wel. Aan de Nederlander Robbert Rodenburg vertelde hij wanneer hij voor het laatst had gehuild. En dat gebeurde nadat hij iets teveel gedronken had.

Toen moest hij heel erg huilen met een akoestische versie van het nummer ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker, dat toen op Instagram stond. Dat schrijft Dag Allemaal.

“Dat gaat over iets wat ik zelf heb meegemaakt. Vier jaar geleden viel ik in slaap achter het stuur en ben ik ingereden op een file. Ik ging vier keer overkop, maar had als bij wonder niets. Dan komt zo'n tekst over een engelbewaarder binnen”, wist hij toen aan Robbert te vertellen.

Viktor en zijn emoties laten zien, het zal nooit een vanzelfsprekende combinatie worden. En dat beseft hij zelf ook. “Ik heb veel gevoelens, maar ik vind het niet altijd makkelijk om die te uiten. Soms denken mensen dat ik er ongelukkig bij zit, maar dat is dan niet zo. Zelfs als ik een cadeau krijg en ik ben er oprecht blij mee, lukt het mij niet om geluk uit te stralen, tegenwoordig zeg ik er maar op voorhand bij dat ik het daarom geen slecht geschenk vind.”