.
David Vandyck
zondag 21 januari 2024

Voor David Vandyck ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’

Een krachtige popsong

Met een derde Loftrompet op zak voor ‘Licht Aan De Overkant’, toegekend in de categorie ‘Beste Zanger’, brengt David Vandyck zijn gloednieuwe single ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’ uit op het Warner Music-label. Gordon Groothedde (bekend van Krezip, Maan, Miss Montreal, Douwe Bob) tekent voor tekst, muziek en productie, wat resulteert in een compleet plaatje. Met deze krachtige, midtempo, feelgood popsong opent David een nieuw muzikaal hoofdstuk dat hij dit jaar verder zal uitbreiden met nieuwe nummers en diverse concerten, waarmee hij zijn stevige live reputatie opnieuw in de kijker zet.

“De muziek die je maakt en uitbrengt, groeit mee met jou als artiest. Het hangt af van de nummers waar je naar luistert, je gevoelens en wat je je publiek wilt brengen. Daarom denk ik minder in muzikale hokjes en breng ik nummers uit zoals ik ze op dat moment voel. De populaire 80's vibes, die je tegenwoordig veel hoort, hebben we verwerkt in ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’, waardoor het een frisse, eigentijdse Nederlandstalige popsong is geworden,” zegt David Vandyck.

Met zijn nieuwe single volgt David Vandyck het spoor van ‘Licht Aan De Overkant’, de titelsong van zijn recentste studioalbum. Dit nummer stond 26 weken in de Vlaamse Ultratop 30, enkele weken in deUltratop 50 (MNM) en werd ruim 230.000 keer gestreamd op Spotify. “’Heeft Samenzijn Nog Zin’ heeft een vergelijkbaar gevoel dankzij het gebruik van de synthesizer en de funky, elektrische gitaarpartij van Gordon Groothedde. Hij kent mijn stijl als geen ander en weet de juiste sfeer te creëren. Ik ben vooral enthousiast over het pakkende refrein en de openingszin: 'Jij verdwijnt weer in de mist en ik weet niet hoe…' Hopelijk zingt het publiek dit luidkeels mee tijdens onze optredens.”

‘Heeft Samenzijn Nog Zin’ is voor zowel David Vandyck als Gordon Groothedde geen autobiografisch nummer. “Het is eerder een krachtige metafoor, een stijl die de laatste jaren kenmerkend is geworden voor onze nummers. Hoewel veel mensen zich in de tekst kunnen herkennen, hoop ik dat het voor hen vooral een positieve stimulans is. Ondanks wat de titel suggereert, is het een feelgood song,” concludeert David.

‘Heeft Samenzijn Nog Zin’ van David Vandyck is digitaal beschikbaar op het Warner Music-label.