.
News Image

Vrijdag verschijnt het nieuwe album van Wim Soutaer

15 jaar na monsterhit 'Allemaal'.


Deze zomer is het vijftien jaar geleden dat Wim Souter zijn monsterhit ‘Allemaal’ scoorde. Deze maand brengt Wim Soutaer een nieuw nummer uit én een nieuw album uit. . ‘Neem me bij de hand’ is niet alleen de perfecte opvolger van Wims vorige single ‘Wachten Op Margot’, maar ook meteen de voorbode van een gloednieuw album ‘Verbonden’. Wim schreef zowel de tekst als de muziek van alle dertien nummers zelf. Het resultaat: een album waar hij met hart en ziel aan gewerkt heeft, vol melodieuze en dromerige tracks.



In 2003 maakt Vlaanderen voor het eerst kennis met Wim Soutaer, nadat hij op de derde plaats eindigt in de zangwedstrijd ‘Idool’. Diezelfde zomer komt ‘Allemaal’ uit, de allereerste single van Wim én meteen een hit. Anno 2018 kent iédereen de songtekst nog steeds vanbuiten.

Met zijn band Soulbrothers brengt Wim elke weekend legendarische covers op podia in heel Vlaanderen. Al kroop de zanger ondertussen ook in de studio om te werken aan nieuwe, eigen muziek. Het resultaat is ‘Verbonden’, een album waarop een erg persoonlijke en gevoelige kant van de sympathieke zanger te horen is. Zijn recente hits worden aangevuld met heel wat nieuw werk.



Het afgelopen jaar stond Wim in de hitlijsten met de singles ‘Nummer 1’, ‘Dans voor mij’ en ‘Wachten op Margot’. Dat laatste nummer schreef Wim voor het één-programma ‘Sorry voor Alles’. Margot, het meisje dat tijdens het programma werd beetgenomen en grote fan van de zanger, zong zélf de backing vocals van het liedje in. Het nummer sloeg zo aan, dat Wim besliste het nummer ook echt uit te brengen. Het nummer haalde moeiteloos de koppositie in de Vlaamse top 50 én de tracklist van zijn vierde album.

‘Neem Me Bij De Hand’, de eerste single van dat album, is een erg dansbaar, zomers nummer met een eigentijdse sound. Tussen de dertien andere liedjes: dromerige ballads die worden afgewisseld met fijne meezingers en nummers die je doen dromen van zwoele zomeravonden op verlaten stranden.

Wim Soutaer: “Omdat ik de nummers zelf schreef, geef ik meteen ook mijn ziel bloot. Dat maakt het ook erg spannend, want dit album weerspiegelt voor de volle 100% wie ik ben. De naam van het album ‘Verbonden’ is trouwens een knipoog naar één van mijn grootste hits: Allemaal.”



Op 5 mei staat Wim Soutaer samen met Willy Sommers op het podium van de Oktoberhallen in Wieze. Tijdens het unieke dubbelconcert brengen ze elk hun grootste hits, maar er zullen ook duetten van de twee zangers te horen zijn. Na een meer dan twee-uur-durende show volgt een afterparty met The Soulbrothers. Tickets kosten 40 euro en zijn te verkrijgen via www.teleticketservice.be


Bio van Wim Soutaer

Meer Over:

Wim Soutaer