.
Sven de Leijer en Soe Nsuki
maandag 27 november 2023

VRT 1 kondigt jury en nieuwe 'Chalet challenges' Vrede Op Aarde aan

Het is bijna zover!

December staat voor de deur en velen kijken al reikhalzend uit naar de kerstperiode.

Juryleden Fien Germijns, Tom Waes, Kathleen Cools, Nathalie Meskens, Sepideh Sedaghatnia, Amir Bachrouri, Dominique Persoone en Martin Heylen trokken zich samen met juryvoorzitter Jan Peumans en Sven de Leijer en Soe Nsuki terug in een chalet in de Ardennen om te debatteren over de belangrijke Vrede op aarde-awards. Welke personen, gebeurtenissen en thema’s van 2023 verdienen een speciale award? Onder andere voor Feest van het jaar, Sportpersoonlijkheid van het jaar, Nederlandstalige hit van het jaar, Wetstraatrel van het jaar, Comeback van het jaar en Royaltynieuws van het jaar deelt de vakkundige jury een prijs uit.

Naast dat debatteren, en uiteraard ook wat feestvieren en lekker eten, duikt de jury ook op in chaletversies van programma’s als Interview met de geschiedenis, De Verhulstjes, Het Hoge Noorden, Los het op, De wekker van StuBru en Het swingpaleis. Wat dat precies wordt, ontdekt de kijker in Vrede op aarde tijdens de kerstvakantie op VRT 1.

Op VRT MAX krijgen de kijkers dan weer een heerlijke extra portie van de jury in de Chalet challenges, dat ook in de kerstperiode te zien is. Alle juryleden krijgen in de chalet een bijzondere uitdaging van Soe en moeten die tussen het debatteren en degusteren door ongemerkt tot een goed einde brengen. Als dat lukt, krijgen ze een gepersonaliseerde Vrede op aarde-award. Wie van hen slaagt in hun opzet en mag naar huis met een trofee?

Het warme dekentje dat Vrede op aarde is, is eind december te zien op VRT 1 en VRT MAX. De exacte startdatum wordt later bekendgemaakt.