.
"Laat je toekomst niet stelen door je gsm"
woensdag 21 februari 2024

VRT en Pommelien Thijs waarschuwen iedereen voor gsm-gebruik in het verkeer

"Laat je toekomst niet stelen door je gsm"

Pommelien Thijs lanceerde woensdag 'Het Beste Moet Nog Komen', een campagne die iedereen bewust wil maken van de risico's van gsm-gebruik in het verkeer. De sensibiliseringscampagne, opgezet samen met de Vlaamse overheid en de VRT, bestaat uit een aangrijpend nummer dat Pommelien speciaal voor de gelegenheid schreef. Én een beklijvende videoclip. Het doel van de campagne is om iedereen bewust te maken van het gevaar van afleiding in het verkeer.

De videoclip toont het tragische verhaal van een meisje dat wordt aangereden op haar fiets doordat ze is afgeleid door haar gsm. Ze ziet momenten die ze had kunnen beleven aan haar voorbij gaan. Ze beseft dat ze die nooit zal meemaken en laat uiteindelijk het leven op het koude asfalt. De boodschap aan het einde van de clip is duidelijk: "Laat je toekomst niet stelen door je gsm."

De bewustmakingscampagne is geïnspireerd op een soortgelijke succesvolle campagne van Interpolis in Nederland. Vlaamse zangeres en actrice Pommelien Thijs is het gezicht van de campagne. Ze schreef het nummer en voor de videoclip kroop Pommelien ook letterlijk in de huid van het fietsende meisje.

Pommelien Thijs: "Iedereen weet en snapt dat een gsm niet in het verkeer thuishoort. Toch blijft het zó gemakkelijk om die keuze te maken en voorbij te gaan aan de gevaren. We hangen met z'n allen meer dan ooit vast aan onze gsm's. Ik vond het een heel mooi idee om aandacht voor dit thema te vragen via muziek. Deze song en clip kunnen hopelijk voor veel mensen een reminder zijn van wat iets banaals als een sms versturen in het verkeer je mogelijk kan kosten."

Op www.hetbestemoetnogkomen.be kan iedereen vanaf nu met een 'pinky promise' beloven om voortaan zijn/haar gsm links te laten liggen in het verkeer.

In de VRT MAX-special Is dit het dan waard? gaat Pommelien in gesprek met vijf jongeren rond de gevaren van gsm-gebruik in het verkeer. Laat je je gsm links liggen of niet? Wat kan er gebeuren als je hem gebruikt en wat kan je doen om het te vermijden? Daarnaast bevat de special ook achter de schermen-beelden bij de opnames van de videoclip.

Bio van Pommelien Thijs

Meer Over:

Pommelien Thijs